Κυριακή 15 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΔΥΕ
Αφετηρία για νέους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες

Στις 21-22 του Απρίλη στο Δημαρχείο της Νίκαιας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 15ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, 21-22 του Απρίλη στο Δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Ηδη οι προσυνεδριακές διαδικασίες, οι Γενικές Συνελεύσεις των Επιτροπών Ειρήνης και οι Συνδιασκέψεις βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης, μεταφέροντας μια πλούσια πείρα στο Συνέδριο.

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, στο γενικό προσκλητήριο που έχει απευθύνει προς όλους τους μαχητές της ειρήνης, καλεί σε συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, για δυνάμωμα των Επιτροπών Ειρήνης και ενίσχυση της ΕΕΔΥΕ. Τονίζεται δε πως το 15ο Συνέδριο μπορεί να γίνει «η αφετηρία για το ξεδίπλωμα νέων μαζικών αγώνων και πρωτοβουλιών του φιλειρηνικού κινήματος με μπροστάρη την ΕΕΔΥΕ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων"».

Τα κεντρικά συνθήματα του συνεδρίου είναι:

  • Κίνημα ειρήνης δυνατό ενάντια στους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
  • Για Ελλάδα χωρίς βάσεις και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις

Στους στόχους του συνεδρίου, που δίνουν και το πολιτικό πλαίσιο δράσης της ΕΕΔΥΕ, όπως καταγράφονται στη διακήρυξη της Γραμματείας, περιλαμβάνονται:

-- Καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που γίνονται με το πρόσχημα της τρομοκρατίας ή της υπεράσπισης, δήθεν, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

-- Αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς.

-- Υποστήριξη του αγώνα για τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σε μια σειρά από χώρες.

-- Υπεράσπιση της αρχής της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις ανεξάρτητων κρατών, της αρχής του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας των κρατών.

-- Υπεράσπιση του δικαιώματος των λαών να επιλέγουν το δικό τους δρόμο διακυβέρνησης και ανάπτυξης και να καθορίζουν ελεύθερα το μέλλον τους.

-- Απαγόρευση των πυρηνικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής.

-- Κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

-- Εξάλειψη της αποικιοκρατίας οποιασδήποτε μορφής και κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων.

-- Ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς, εδραίωση της ειρήνης στον κόσμο και την περιοχή μας.

-- Εξασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

-- Απαίτηση μη δημιουργίας των δυνάμεων ταχείας επέμβασης και του ευρωστρατού.

-- Απαίτηση διακοπής κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

-- Συνέχιση του αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ, του NATO, της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ