Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.- Δέκα ύποπτοι για τη σφαγή τριών χριστιανών σε εκδοτικό οίκο στη Μαλάτεια - όλοι 19-20 ετών - είχαν συλληφθεί έως χθες στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την ενέργεια «βαρβαρότητα». Κατά τα λοιπά, συνεχιζόταν η συζήτηση για το ενδεχόμενο μεταπήδησης του Ερντογάν στην Προεδρία και το μέλλον του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

ΜΑΝΙΛΑ.- Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις του στρατού με αντάρτες του μαοϊκού ΚΚ Φιλιππίνων χθες.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.- Η χούντα της Ταϊλάνδης ετοίμασε το σχέδιο για το νέο σύνταγμα της χώρας μετά το πραξικόπημα του περασμένου Σεπτέμβρη.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ.- Η πρώην πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σεΐχ Χασίνα δεσμεύτηκε να «αψηφήσει» την εξορία που της επέβαλε η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση «τεχνοκρατών» της χώρας.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Σε εξέλιξη παρέμεναν και χτες οι μαζικοί βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών του Μογκαντίσου με πυραύλους και όλμους, καθώς αιθιοπικά στρατεύματα κατοχής και Σομαλοί ισλαμιστές συνέχιζαν αμείωτα τις συγκρούσεις. Ο πρώτος απολογισμός αναφέρει τουλάχιστον 12 νεκρούς (οι περισσότεροι άμαχοι) και αρκετές δεκάδες τραυματίστηκαν.

ΟΥΑΞΟΤ.- Ο Σίντι Ουλντ Τσέικ Αμπντάλαχι ορκίστηκε χτες νέος Πρόεδρος της Μαυριτανίας δύο μήνες μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

ΑΒΑΝΑ.- Η κυβέρνηση της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ELN) για τη σύναψη μιας προσωρινής και «πειραματικής» εκεχειρίας.

ΛΑ ΠΑΣ.- Τουλάχιστον 26 νεκροί και 19 τραυματίες, όλοι επιβάτες σε λεωφορείο που έκανε βουτιά σε γκρεμό κοντά στην Κοτσαμπάμπα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Στενεύει ο «κλοιός» γύρω από τον Πολ Γούλφοβιτς, εξαιτίας του σκανδάλου ιεραρχικής και μισθολογικής προαγωγής της συντρόφου του Σαχά Ριζά. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας κλήθηκε σε παραίτηση από τον Γράιμ Γουίλερ, έναν εκ των στενότερων συνεργατών του και διευθύνοντα σύμβουλο.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.- Εκκένωση περιοχών στις περιφέρειες της Κάουκα, Χουίλα και Τολίμα εξαιτίας του ξυπνήματος του ηφαιστείου της Χουίλα, μετά από εκατοντάδες χρόνια.

ΜΠΙΣΚΕΚ.- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών που από την περασμένη βδομάδα απαιτούν την παραίτηση του Προέδρου του Κιργιστάν, Κουρμάνμπεκ Μπακίγιεφ, που κατηγορείται για διαφθορά.

ΡΩΜΗ.- Το συνέδριο των «Δημοκρατών της Αριστεράς» της Ιταλίας ξεκίνησε χτες, όπου αναμένεται οι σύνεδροι να αποφασίσουν τη συγχώνευση του κόμματός τους με το κόμμα «Μαργαρίτα» και να δημιουργήσουν το «Δημοκρατικό Κόμμα». Πρόκειται για το ίδιο κόμμα που το 1991 έσπευσε να απαλείψει τη λέξη «κομμουνιστικό» από τον τίτλο του και λίγο αργότερα διέγραψε τελείως το σφυροδρέπανο ως σύμβολό του.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.- Το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας με 322 ψήφους υπέρ και 108 κατά αποφάσισε την απομάκρυνση του Προέδρου της χώρας, Τραϊάν Μπασέσκου, με την κατηγορία της κατάχρησης της εξουσίας. Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, το Κοινοβούλιο μπορεί να απομακρύνει τον Πρόεδρο για 30 μέρες και να οργανώσει δημοψήφισμα για την παραπομπή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2020-01-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2017-06-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2015-11-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-07-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-09-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ