Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Πολύνεκρο πλήγμα στην καρδιά κατοχικής βάσης

Το τείχος στη σουνιτική συνοικία της Βαγδάτης προχωράει δήθεν για την ασφάλεια

Associated Press

Το τείχος στη σουνιτική συνοικία της Βαγδάτης προχωράει δήθεν για την ασφάλεια
ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Ενώ ο Ιρακινός «πρωθυπουργός» αλ Μάλικι συνεχίζει τις επισκέψεις του σε διάφορες χώρες, προσπαθώντας είτε να συγκεντρώσει χρήματα είτε να μειώσει το ιρακινό χρέος, μία από τις αιματηρότερες επιθέσεις στόχευε τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, δύο παγιδευμένα φορτηγά που οδηγούσαν καμικάζι έσπασαν τις μπάρες ασφαλείας γύρω από αμερικανική στρατιωτική βάση έξω από την Μπαακούμπα, στην επαρχία Ντιγιάλα, και ανατινάχτηκαν στον προαύλειο χώρο της, με διαφορά λίγων λεπτών. Εννιά Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν.

Η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ» (οργάνωση - ομπρέλα ισλαμιστικών οργανώσεων που συνεργάζονται με την «αλ Κάιντα») ανέλαβε την ευθύνη και υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν 40 Αμερικανοί στρατιώτες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών, τη Δευτέρα, στο Ιράκ έφθασε τους 10, καθώς άλλος ένας Αμερικανός σκοτώθηκε στη Μουκνταντίγια σε βομβιστική επίθεση, ανεβάζοντας το σύνολο των αμερικανικών απωλειών για τον Απρίλη στους 85.

Χθες, συνεχίστηκαν οι επιθέσεις, με την πλέον πολύνεκρη να σημειώνεται νωρίς το απόγευμα στο Ραμάντι, όπου καμικάζι με φορτηγό καυσίμων εξερράγη σε σημείο αστυνομικού ελέγχου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άτομα (αστυνομικοί και πολίτες) και να τραυματιστούν περισσότεροι από 44. Στη Βαγδάτη, επίθεση με όλμους έπληξε ανοιχτή αγορά σκοτώνοντας 3 πολίτες και τραυματίζοντας 14, ενώ επιθέσεις αγνώστων κατά οικογενειών σημειώθηκαν στην επαρχία Ντιγιάλα και νοτίως της Βαγδάτης.

Στη Βασόρα, σκοτώθηκε άλλος 1 Βρετανός στρατιώτης. Εντούτοις, οι βρετανικές κατοχικές δυνάμεις προχώρησαν σε παράδοση δύο ακόμη βάσεων που έλεγχαν στο νότιο Ιράκ στις ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις. Τέλος, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, βόμβες εξερράγησαν σε χώρο στάθμευσης απέναντι από την ιρανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, ο οποίος χρησιμοποιείται και από εργαζόμενους στο υπουργείο Αμυνας. Τραυματίστηκαν 6 πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ