Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
ΟΧΙ στις διώξεις κομμουνιστών στη Λετονία

Συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών της βαλτικής χώρας

Τις διώξεις που υφίστανται οι κομμουνιστές στη Λετονία και τις προσπάθειες αναβίωσης των χιτλερικών φαντασμάτων στη χώρα αυτή, κατήγγειλε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε στη Βουλή ανάμεσα σε Ελληνες βουλευτές και την ομάδα φιλίας Λετονίας - Ελλάδας της Βουλής της Λετονίας.

Η Β. Νικολαΐδου κατήγγειλε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Λετονίας είναι παράνομο από το 1991 με απόφαση της Βουλής και όσοι παραμένουν μέλη του δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας που έχει τέσσερις βουλευτές δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Επίσης, η βουλευτής ανέφερε ότι το 20 με 25% των Λετονών δεν έχουν ιθαγένεια και υπηκοότητα, ενώ με έμφαση στηλίτευσε τις φιλοναζιστικές και φιλοφασιστικές πρακτικές που αναπτύσσονται στη Λετονία. Κατήγγειλε ότι προωθείται η καταστροφή μνημείων του Κόκκινου Στρατού, διαφημίζονται βιβλία που υμνούν τα S-S, ενώ γίνονται και παρελάσεις των νοσταλγών του Χίτλερ.

Ανησυχούμε πάρα πολύ για όλα αυτά, είπε η Β. Νικολαΐδου γιατί ως ΚΚΕ έχουμε αρκετή εμπειρία από τότε που το Κόμμα μας ήταν παράνομο και τα μέλη ή οι φίλοι του οδηγούνταν στις φυλακές, τις εξορίες και στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Προκλητικά, μέλη της αντιπροσωπείας από τη Λετονία υπερασπίστηκαν την απόφαση για την παρανομία του Κομμουνιστικού Κόμματος Λετονίας, με τον ανατριχιαστικό ισχυρισμό ότι «χρειάζονται οι περιορισμοί». Μάλιστα ένας από αυτούς είπε ότι «υπέφερε από τους κομμουνιστές», ενώ όλοι ισχυρίστηκαν ότι όποιος πολίτης θέλει παίρνει τη λετονική ιθαγένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ