Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
1η Μάη 2007 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ξάστερο το μήνυμα

Με τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας, φοιτητών και μαθητών, πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση στη Σάμο. Τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης, οι διαδηλωτές έκαναν προσυγκέντρωση στο Καρλόβασι, στην περιοχή όπου την περασμένη Παρασκευή σκοτώθηκε ένας 41χρονος εργάτης. Μετά τη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ακόμα, οι διαδηλωτές κατέθεσαν ψήφισμα στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας την απελευθέρωση δύο πολιτικών προσφύγων που κρατούνται, αν και έχουν καταθέσει αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Στη Ρόδο, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΕΚ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων και κόντρα στις υπονομευτικές προσπάθειες του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Στη Χίο, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Βουνακίου, ενώ η πορεία έφτασε στο Ηρώο των Πεσόντων. Στη Λέσβο, αγρότες και φοιτητές ενώθηκαν με τους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς.

Μία από τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε στη Λήμνο. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε αφιέρωμα στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ του νησιού, Νίκος Πλάτζος, ενώ ακολούθησε διαδήλωση στην αγορά της πόλης.

Η συνεχής και δυνατή βροχή δε στάθηκε εμπόδιο για τους εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους κλπ. της Σύρου που τίμησαν της Εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών στο Νομό Κυκλάδων, στην πλατεία Μιαούλη. Μετά τη συγκέντρωση και παρά την καταρρακτώδη βροχή έγινε πορεία που κατέληξε έξω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου κατατέθηκε ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ