Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
1η Μάη 2007 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Γύρισαν την πλάτη στους εργατοπατέρες

Ξεπέρασαν τους 2.000 οι διαδηλωτές στην Πάτρα

Από τη συγκέντρωση στην Πάτρα
Από τη συγκέντρωση στην Πάτρα
Στην Πάτρα, η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπούσε στην πλατεία Γεωργίου. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ, με τα πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Μετάλλου και των Εμποροϋπαλλήλων να δεσπόζουν στο χώρο, πλαισιωμένα από τις κόκκινες σημαίες και τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης - ξεπερνούσε τους 2.000 απεργούς - όπου κυριαρχούσαν τα συνθήματα.

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, στην Καλαμάτα, εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και ακολούθησε μαχητική πορεία, η οποία στο διάβα της επέβαλε τον απεργιακό νόμο στο σούπερ - μάρκετ «Λάμπος». Νωρίτερα, οι ταξικές δυνάμεις επέβαλαν τον απεργιακό νόμο στο εργοτάξιο του ξενοδοχείου «Φιλοξενία» - ιδιοκτησίας Δασκαλαντωνάκη - και σταμάτησαν τις εργασίες.

Στο Ναύπλιο, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλ. Δημαρχείου κι ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Νωρίτερα, αντιπροσωπεία της ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Ακροναυπλίας. Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Πύργο, Τρίπολη, Κόρινθο, Σπάρτη, Αίγιο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά.

Στον αντίποδα, οι εκποιητές των εργατικών δικαιωμάτων μαζί με ολόκληρο το φάσμα του οπορτουνισμού (βλέπε Πάτρα), για μια ακόμη χρονιά έδειξαν ότι είναι απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζομένων καθώς οι τελευταίοι απλά τους... αγνόησαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές συγκεντρώσεις έγιναν σε κλειστό χώρο με τη συμμετοχή να μην ξεπερνά ούτε τα 40 άτομα (Ναύπλιο, Πύργος, κ.ά.) ενώ στις περισσότερες (Κόρινθο, Σπάρτη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος) δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ