Τετάρτη 2 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
1η Μάη 2007 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με το ΠΑΜΕ οδηγό

Για μια ακόμη φορά αναδείχτηκε ο πρωτοπόρος ρόλος των ταξικών δυνάμεων στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων

Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα
Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα
Με μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις και δυναμικές πορείες στους δρόμους, γιορτάστηκε, χτες, στη Θεσσαλία η Εργατική Πρωτομαγιά και ανέδειξε, για μια ακόμα φορά, τον πρωτοπόρο ρόλο του ΠΑΜΕ στην οργάνωση της αγωνιστικής δράσης του εργατικού κινήματος της περιοχής. Αλλωστε, οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις που θέλησαν να οργανώσουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού απέτυχαν παταγωδώς και είναι χαρακτηριστικό ότι στη Λάρισα δεν κατάφεραν καν να «στήσουν» τη συγκέντρωση που είχαν ανακοινώσει.

Στη Λάρισα, η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το ταξικό Εργατικό Κέντρο μαζί με το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης, ήταν μαζική. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, με πανό και κόκκινες σημαίες έδωσαν βροντερό «παρών» και μαζί τους πολλοί φοιτητές και σπουδαστές. Η εκδήλωση άνοιξε με εργατικά και επαναστατικά τραγούδια από νεανικό συγκρότημα και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Τ. Τσιόγκα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους πάλης του ταξικού εργατικού κινήματος και κατήγγειλε την υπονομευτική δράση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Μετά το διάβασμα του ψηφίσματος πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στο Βόλο, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου, με τη συμμετοχή εργαζομένων, αλλά και φοιτητών. Σε μια συμβολική κίνηση οι συγκεντρωμένοι κατέβασαν τη σημαία της ΕΕ, που ήταν σε ιστό έξω από το δημαρχείο και στη θέση της ανάρτησαν τη σημαία του ΠΑΜΕ. Μετά την κεντρική ομιλία από τον Τ. Τριανταφυλλάκο, στέλεχος του ΠΑΜΕ - χαιρέτισε και εκπρόσωπος των φοιτητών - ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους.

Στα Τρίκαλα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Χαιρέτισε εκπρόσωπος της νεολαίας και μίλησε η Βάσω Μπακάση, στέλεχος του ΠΑΜΕ κι ακολούθησε πορεία. Στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση στην πλατεία Παυσίλυπου ήταν μαζική. Μίλησε ο Β. Κρανιάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ και χαιρέτισε εκπρόσωπος της νεολαίας. Στη συνέχεια έγινε πορεία. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έγιναν ακόμα στην Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τα Φάρσαλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ