Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Στάση εργασίας

Θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας για ζητήματα του κλάδου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργανώνει αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 1.30 το μεσημέρι η Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού. Στην παράσταση θα πάρουν μέρος ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αθήνας και μέλη των ΔΣ των Σωματείων από όλη τη χώρα, με θέματα το ασφαλιστικό (επέκταση του ΤΑΞΥ), τις εργασιακές σχέσεις (εποχιακή επιδότηση ανέργων), καθώς και τη λειτουργία των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης κ. ά. Παράλληλα την Τετάρτη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 4 μ.μ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στην Ομοσπονδία και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων της Αθήνας, καταγγέλθηκε η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας ότι η κινητοποίηση αποτελεί αποσπασματική ενέργεια, καθώς τα προβλήματα οξύνονται και αυτή προσπαθεί να επικεντρώσει στα ειδικά - ιδιαίτερα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αδιαφορώντας για τις δυνατότητες συσπείρωσης με άλλους κλάδους, με τους οποίους αντιμετωπίζουν και κοινά προβλήματα.

Οπως υπογράμμισε ο Χρ. Κατσώτης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας: «Ενώ μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι όλων των χώρων είχαν σαν σημείο αναφοράς το σταθερό χρόνο απασχόλησης, τώρα έχουν σαν σημείο αναφοράς τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Για αυτό και υπάρχει ανάγκη να δούμε πέρα από τα στενά πλαίσια των δικών μας προβλημάτων και να αναδείξουμε την "καρδιά" τους, που είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι η ανάγκη συντονισμού των ενεργειών μας με αυτές άλλων χώρων εργαζομένων και με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, για να μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ