Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Απάντηση με συσπείρωση κι αγώνα

Με πικετοφρία στους δρόμους της Πάτρας αντέδρασε η Συντονιστική Σωματείων και Συνδικαλιστών, καταγγέλλοντας την αντιδημοκρατική ενέργεια της δημοτικής αρχής

Με πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας απάντησαν το Σάββατο το πρωί εργαζόμενοι και νέοι, στην αντιδημοκρατική ενέργεια της σύλληψης τεσσάρων νέων εργαζομένων την περασμένη Παρασκευή, οι οποίοι κολλούσαν αφίσες της Συντονιστικής Σωματείων και Συνδικαλιστών Νομού Αχαΐας, καλώντας τον κόσμο στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 24 του Αυγούστου ενάντια στον κοινωνικό διάλογο-απάτη. Οι τέσσερις νέοι συνελήφθησαν μετά από μήνυση του αντιδημάρχου Πάτρας Η. Αγγελόπουλου, με την κατηγορία της αφισορύπανσης... και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη.

Στην πικετοφορία που διοργάνωσε η Συντονιστική έγινε συμβολική αφισοκόλληση στους δρόμους της Πάτρας και μοιράστηκε στον κόσμο ανακοίνωση-καταγγελία, στην οποία επισημαίνεται ότι «πρόκειται για ενέργεια φασιστικού τύπου, που γυρίζει τη μνήμη πολλές δεκαετίες πίσω, με τη γελοία δικαιολογία της καθαριότητας της πόλης.

Αποτελεί εμπόδιο στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απευθείας επικοινωνία με το λαό και τους εργαζόμενους, ανοίγοντας δρόμο σε νέα "εκσυγχρονιστικού" τύπου ενημέρωση και επαφή μέσω των διαφημιστικών εταιριών». Συνεχίζει τονίζοντας ότι «επιδιώκει να φιμώσει την ταξική φωνή στο συνδικαλιστικό κίνημα, που αντιστέκεται στη νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ ενάντια στους εργαζόμενους. Αυτή η ενέργεια της δημοτικής αρχής αποδεικνύει την ταύτισή της με την κυβερνητική τακτική και τις άλλες δυνάμεις, που επιθυμούν να επιβάλουν με το ζόρι τις δυνάμεις καταστολής του κρατικού μηχανισμού, προκειμένου να περάσουν τα απάνθρωπα-αντεργατικά σχέδια και να εξαφανίσουν τις εκδηλώσεις αντίστασης και συσπείρωσης των εργαζομένων».

Καταλήγοντας η Συντονιστική καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν ενωτική-αποφασιστική-αποστομωτική απάντηση στις προσπάθειες παρεμπόδισης της δημοτικής αρχής, με την ενεργητική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που διοργανώνει, για να «δοθεί μαζικό μήνυμα καταδίκης στην κυβέρνηση και στις ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΕΚ Πάτρας, για τα αντεργατικά σχέδια που ετοιμάζουν». Παράλληλα, δηλώνει ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που ορθώνεται και θα δώσει όλες τις δυνάμεις προκειμένου «να προχωρήσει η αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων, η ενότητα της εργατικής τάξης με τα μικρά και μεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού και η αλλαγή των συσχετισμών για την ανατροπή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των φορέων που την εφαρμόζουν».

Την αντιδημοκρατική ενέργεια της σύλληψης των τεσσάρων νέων εργαζομένων καταγγέλλει σε ανακοίνωση η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ και σημειώνει ότι «είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των αντιδημοκρατικών ενεργειών και της τρομοκρατίας, με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει το μαζικό λαϊκό κίνημα, να καταστείλει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Φαίνεται ότι με ιδιαίτερο ζήλο θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ για τη με κάθε τρόπο αντιμετώπιση της δράσης του ΚΚΕ και του ταξικού μαζικού κινήματος».

«Με απύθμενο θράσος η δημοτική αρχή προσποιείται ότι ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και την αναβάθμιση της πόλης, τη στιγμή που η ίδια όχι μόνο αδιαφορεί αλλά και ευθύνεται για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και φτωχά λαϊκά στρώματα στην Πάτρα», τονίζει.

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «το ΚΚΕ όχι μόνο δε θα "συμμορφωθεί" στις προσπάθειες παρεμπόδισης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της ενημέρωσης με κάθε τρόπο των εργαζομένων και του λαού, αλλά και θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης για την απόκρουση της αντεργατικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και στη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου πάλης, το οποίο μπορεί να επιβάλει ριζικές αλλαγές στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική δομή του τόπου στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας και της λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ