Τρίτη 22 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Παραλίγο σύγκρουση πλοίων

Περιστατικό παραλίγο σύγκρουσης με το πλοίο «ΡΟΔΑΝΘΗ» καταγγέλλουν 55 επιβάτες του πλοίου «ΡΟΜΙΛΝΤΑ»

«Το χάρο με τα μάτια τους» είδαν οι επιβάτες του επιβατικού πλοίου «ΡΟΜΙΛΝΤΑ» της εταιρίας «G.A. - Αγούδημος FERRY» όταν την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με γραπτή καταγγελία δεκάδων επιβατών του, το πλοίο παραλίγο να συγκρουστεί με το πλοίο «ΡΟΔΑΝΘΗ» της ίδιας εταιρίας, στη θαλάσσια περιοχή Τήλου - Κω.

Για το συγκεκριμένο συμβάν εξέδωσαν σύντομη καταγγελία την οποία υπογράφουν 55 επιβάτες του πλοίου «ΡΟΜΙΛΝΤΑ», την οποία και κατέθεσαν στο Λιμεναρχείο της Κω, από όπου τους ενημέρωσαν ότι επιλήφθηκε του θέματος εισαγγελέας. Η ίδια καταγγελία επιδόθηκε και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την επόμενη μέρα.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται στην καταγγελία που έστειλαν οι εξουσιοδοτημένοι, από τους επιβάτες, εκπρόσωποι Ν. Μπαλάφας και Χρ. Χαραλαμπίδου στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και όλους τους αρμόδιους φορείς, το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 17 του μήνα στις 5.30 μ.μ. περίπου από τη νήσο Τήλο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

«Στη θαλάσσια περιοχή Τήλου - Κω - περιγράφεται - παρατηρούσαμε ένα άλλο πλοίο της ίδιας εταιρίας, το "ΡΟΔΑΝΘΗ", το οποίο ακολουθούσε, έχοντας αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα και με πρόθεση την προσπέραση του "ΡΟΜΙΛΝΤΑ". Επί 15 λεπτά παρατηρούσαμε με αγωνία την πορεία του "ΡΟΔΑΝΘΗ", η οποία το οδηγούσε κατευθείαν πάνω στο προπορευόμενο "ΡΟΜΙΛΝΤΑ". Στις 6.33 μ.μ. γίναμε μάρτυρες μιας παραλίγο σύγκρουσης των δυο πλοίων, όπου τελικά οι λάμπες του ενός πλοίου πέρασαν το κατάστρωμα του άλλου δημιουργώντας πανικό και τρόμο».

Η καταγγελία καταλήγει: «Επειδή θεωρούμε ότι υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες, όπου αρμόδιοι γι' αυτές είναι και οι ίδιοι οι πλοιοκτήτες, που, στο όνομα του μεγαλύτερου κέρδους, δεν επανδρώνουν τα καράβια τους με δεύτερο πλήρωμα, με αποτέλεσμα το υπάρχον να εργάζεται εντατικά και εξαντλητικά, πολλαπλασιάζοντας έτσι τις πιθανότητες ανθρώπινου λάθους, πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε σαν άνθρωποι και όχι σαν πελάτες χειρίστης κατηγορίας. Απαιτούμε την άμεση διενέργεια ελέγχου, έρευνας και απόδοσης ευθυνών προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς και την ενημέρωσή μας για όλες σας τις ενέργειες». Να σημειωθεί ότι επιβάτης του πλοίου τράβηξε και φωτογραφίες του συμβάντος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2008-03-04 00:00:00.0)
«Γολγοθάς» για χιλιάδες επιβάτες (2005-08-02 00:00:00.0)
Δε διδάχτηκαν τίποτα από το «ΣΑΜΙΝΑ» (2003-04-25 00:00:00.0)
Μακραίνει ο κατάλογος των ναυαγίων (2000-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ