Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αξιώνουν επιδοτούμενη απασχόληση

Παράπονα για προνομιακή στήριξη άλλων κλάδων της οικονομίας

Απαισιόδοξος για το μέλλον της βιομηχανίας στην Ελλάδα, δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), Γ. Μυλωνάς, για να καλέσει στη συνέχεια την κυβέρνηση να προωθήσει νέα μέτρα στήριξης των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει είναι και η επιδοτούμενη, τουλάχιστον για ένα χρόνο, πρόσληψη νέων πτυχιούχων για να στελεχώνουν τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ εξέφρασε τα παράπονά του επειδή, όπως υποστηρίζει, η βιομηχανία σήμερα δεν υποστηρίζεται κατά προτεραιότητα σε σχέση με άλλους κλάδους όπως τουρισμός, υπηρεσίες, ναυτιλία και εμπόριο. Επικαλέστηκε, μάλιστα, σχετική έρευνα την οποία θα παρουσιάσει αναλυτικά ο ΣΒΒΕ σε ημερίδα που θα διοργανώνει τον επόμενο μήνα. Με βάση την παραπάνω διαπίστωση, ο ΣΒΒΕ ζητά να ισχύσουν μέτρα βιομηχανικής πολιτικής όπως: Ευνοϊκότερο για τις επιχειρήσεις, σταθερό και λιγότερο γραφειοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας των αγορών.

Ειδικότερα για την υποβοήθηση της καινοτομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, ως αναγκαία μέτρα προτείνει: Ενισχύσεις για τη δημιουργία κλαδικών ινστιτούτων, θεσμοθέτηση κινήτρων από την πολιτεία προς τις επιχειρήσεις για την αγορά τεχνογνωσίας, δημιουργία θεσμικού πλαισίου συνεργασίας επιχειρήσεων με πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα για την από κοινού υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, παροχή κινήτρων προς τα πανεπιστήμια για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τη βιομηχανία.

Πάντως, ο πρόεδρος των μεγαλοβιομηχάνων Β. Ελλάδας έβαλε πλάτες στην κυβέρνηση, δηλώνοντας πως δε βλέπει την οικονομία μπλοκαρισμένη, οπότε δε συντρέχει λόγος πρόωρων εκλογών. Αφησε μάλιστα αιχμές για το ρόλο του ΣΕΒ, σημειώνοντας πως ο ΣΒΒΕ είναι ο μόνος που αγωνιά για το μέλλον της βιομηχανίας στη χώρα και όχι γενικά για την επιχειρηματικότητα. Και είπε πως βλέπει θετικά το ενδεχόμενο δημιουργίας τριτοβάμθιου οργάνου, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι εργοδοτικοί φορείς (βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, μεγαλοξενοδόχοι κλπ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ