Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χ. ΑΛΜΟΥΝΙΑ
Μετά την «επιτήρηση» το... ασφαλιστικό!

Οι χτεσινές δηλώσεις του κοινοτικού επιτρόπου επιβεβαιώνουν πλήρως τις θέσεις του ΚΚΕ, ότι ανεξάρτητα από την εξέλιξη διαφόρων παραμέτρων, η επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων κατά των λαϊκών κατακτήσεων θα ενταθεί

Την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της δημοσιονομικής επιτήρησης, προανήγγειλε χτες ο κοινοτικός επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια, υπενθυμίζοντας παράλληλα στην ελληνική κυβέρνηση, την αναγκαιότητα επίσπευσης των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση.

Οι δηλώσεις του κοινοτικού επιτρόπου, επιβεβαιώνουν πλήρως τις θέσεις του ΚΚΕ, ότι είτε με δημοσιονομική επιτήρηση, είτε χωρίς αυτή, η επίθεση κατά των λαϊκών κατακτήσεων, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Αλλωστε ήταν ο ίδιος ο Χ. Αλμούνια, ο οποίος επί ελληνικού εδάφους την προηγούμενη βδομάδα, έχει καθορίσει την ατζέντα των θεμάτων που θα πρέπει να επιλυθούν από την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας. Είχε επισημάνει τότε, ότι θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα το ασφαλιστικό, να υπάρξουν νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, στη λογική προώθησης της... ευελιξίας, αλλά και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του υψηλού δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων του ισοζυγίου πληρωμών της χώρας.

Παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες, ανακοίνωση της Επιτροπής για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, ο Χ. Αλμούνια αφού τόνισε πως χώρες οι οποίες τα τελευταία χρόνια εμφάνισαν ελλείμματα άνω του 3% του ΑΕΠ - όπως η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ελλάδα - έχουν σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις τον τελευταίο χρόνο, δήλωσε: «Η Ελλάδα και η Γερμανία θα εξέλθουν πολύ γρήγορα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος και το πράσινο φως θα δοθεί την επόμενη Δευτέρα, όταν η Επιτροπή δημοσιοποιήσει τις εκτιμήσεις της για τις οικονομίες των χωρών αυτών».

Στρώνοντας, όμως, το χαλί στις κυβερνήσεις της ΕΕ - μεταξύ αυτών και της Ελλάδας - για συνέχιση των αντιλαϊκών πολιτικών μονόπλευρης λιτότητας με νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό, ο Χ. Αλμούνια, ανέφερε ότι όλα τα κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γήρανσης του πληθυσμού στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Μάλιστα, ο Χ. Αλμούνια, έκανε ειδική αναφορά για αντιμετώπιση της γήρανσης - δηλαδή με τη λήψη νέων αντιασφαλιστικών μέτρων - στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ