Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΝ
Συναντήσεις και παρασκήνιο

ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΪΚ.-

Σύντομη συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό της Ουαλίντ αλ Μουάλεμ είχε, χθες, στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου για το «μέλλον του Ιράκ», η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις. Η συνάντηση (η πρώτη επίσημη μεταξύ των δύο κυβερνήσεων μετά το 2005) χαρακτηρίστηκε «ειλικρινής και εποικοδομητική» από τον πρώτο και «επαγγελματική» από τη δεύτερη.

Η Ράις δήλωσε μόνον ότι «συζητήθηκε κυρίως το θέμα της εισόδου ξένων μαχητών στο Ιράκ από τα συριακά σύνορα» και ότι «κατέστησε σαφές στον Μουάλεμ, χωρίς να του κάνει μάθημα γιατί ούτε εκείνος της έκανε, ότι οι πράξεις είναι σημαντικότερες από τα λόγια». Σύμφωνα με αμερικανικές διπλωματικές πηγές, Ράις και Μουάλεμ συζήτησαν, ακροθιγώς, και την κατάσταση των αμερικανο-συριακών σχέσεων και την προοπτική τους, προκειμένου να επιτευχθεί «ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα» στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, δεν είχε ακόμη διευκρινιστεί αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η πολυσυζητημένη, τις τελευταίες μέρες, συνάντηση μεταξύ της Ράις και του Ιρανού ομολόγου της, Μανουσέρ Μοτακί. Ο Μοτακί, πάντως, συναντήθηκε, χθες, με τη Βρετανίδα υπουργό Εξωτερικών, για πρώτη φορά μετά την κρίση της σύλληψης των 8 Βρετανών ναυτών, χωρίς, όμως, να γίνουν δηλώσεις ή να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ