Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καλύπτει τη βάρβαρη επίθεση στην πλατεία Ταξίμ

Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θέλησαν να αποτρέψουν τη διαμαρτυρία των ταξικών συνδικάτων στην τουρκική πρεσβεία

Η εντολή της ελληνικής κυβέρνησης ήταν καθαρή χτες: Να αποτραπεί η διαμαρτυρία για το αιματοκύλισμα στην Τουρκία. Δεν τους πέρασε!
Η εντολή της ελληνικής κυβέρνησης ήταν καθαρή χτες: Να αποτραπεί η διαμαρτυρία για το αιματοκύλισμα στην Τουρκία. Δεν τους πέρασε!
Ανοιχτή υποστήριξη στη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν χιλιάδες Τούρκοι εργαζόμενοι από τις τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Ταξίμ πρόσφερε ουσιαστικά χτες η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια της ένοχης σιωπής που κρατά εδώ και τρία εικοσιτετράωρα η Ευρωπαϊκή Ενωση. Χτες το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν μετατρέψει όλη την περιοχή γύρω από την Πρεσβεία της Τουρκίας σε «απαγορευμένη ζώνη» δεν άφησαν αντιπροσωπεία ταξικών συνδικάτων της Αθήνας να φτάσει στην πρεσβεία προκειμένου να καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στην κτηνώδη επίθεση της περασμένης Τρίτης! Αστυνομικοί, περιπολικά, ακόμα και άνδρες των ΜΑΤ «έζωσαν» στην κυριολεξία το οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το κτίριο της πρεσβείας, επειδή, όπως εξήγησε ο επικεφαλής τους, υπήρχε εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης «να μην περάσει κανένας».

«Εχετε εντολή να απαγορεύσετε να διαμαρτυρηθούμε μετά το μακελειό που σημειώθηκε στην Τουρκία;», διαμαρτυρήθηκαν οι συνδικαλιστές. «Δηλαδή είμαστε εχθροί;..». «Είναι απαράδεκτο αυτό! Η κυβέρνηση είναι στο πλευρό αυτών που σπάνε κεφάλια;..».

Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Η απάντηση ακούστηκε καθαρή και μέσα από τα συνθήματα των Ελλήνων εργαζομένων: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει»! «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών»!

«Η στάση της Αστυνομίας με δεκάδες διμοιρίες και εκατοντάδες αστυνομικούς, για να αντιμετωπίσουν 15-20 εκπροσώπους συνδικάτων, έρχεται να ταυτιστεί με τη φασιστική επίθεση της κυβέρνησης της Τουρκίας, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απέναντι στον τούρκικο εργαζόμενο λαό, ο οποίος διαδήλωσε ημέρα Πρωτομαγιάς και δέχτηκε την ανελέητη επίθεση της αστικής τάξης και των φορέων της στην Τουρκία» τόνισε σε δήλωσή του ο Κώστας Μυτιληνιού, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας. «Πρέπει να βγουν συμπεράσματα από τους εργαζόμενους και πολύ πιο αποφασιστικά να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε λαό που αγωνίζεται να αποτινάξει από τις πλάτες του το ζυγό της αστικής τάξης της χώρας του. Ο τούρκικος λαός θα μας έχει στο πλευρό του, συμπαραστάτες, αλληλέγγυους»!

Καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκρατίας, αλλά και τον εμπαιγμό - το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απάντησε ότι θα δοθεί άδεια για να περάσουν 2-3 άτομα για να δώσουν το ψήφισμα... - οι συνδικαλιστές αποχώρησαν, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν μπορεί να αποφασίζει η κυβέρνηση πότε τα συνδικάτα θα κάνουν μια διαδήλωση, για το πού θα πάνε τη διαδήλωση, πότε θα κάνουν απεργία κλπ.». Και καταγγέλλοντας την τεράστια υποκρισία τόσο της κυβέρνησης, όσο και της ΕΕ, γιατί περί άλλα τυρβάζουν όταν μιλάνε για «δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες λαϊκές», οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι η αλληλεγγύη των Ελλήνων εργαζομένων απέναντι στην τούρκικη εργατική τάξη θα δυναμώσει.

Τηλεφωνική παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Νέα μηνύματα καταδίκης της επίθεσης που δέχτηκε η τουρκική εργατική τάξη έστειλαν χτες τα ΕΚ Ζακύνθου, Λευκάδας και Κεφαλονιάς, Σάμου, όπως και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας.

Την αλληλεγγύη του στους Τούρκους αγωνιστές εξέφρασε ομόφωνα χτες και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, μετά από σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), καταγγέλλοντας την κτηνώδη επίθεση των τουρκικών κατασταλτικών μηχανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ