Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ενοχλήθηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση

Ιδιαίτερα έχει θορυβήσει τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές η επίσκεψη που πραγματοποίησε αυτές τις μέρες η «Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο», του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει και στην ισραηλινή κυβέρνηση, που προσπάθησε να δυσκολέψει τις επαφές με Παλαιστίνιους αξιωματούχους. Ιδιαίτερα δυσαρέστησε τους ιθύνοντες της Κομισιόν το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της παλαιστινιακής κυβέρνησης, Ισμαήλ Χανίγια, προερχόμενο από τη «Χαμάς».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας. Χθες το πρωί, με πρωτοβουλία του εκπροσώπου της ΕΕ στην Παλαιστίνη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα μέλη της αντιπροσωπείας, παρουσία και της λεγόμενης διαμεσολαβητικής τρόικας της ΕΕ. Ιδιαίτερα προκλητικός ήταν από την «τρόικα» ο Πορτογάλος Ζοζέ Τόρες Περέιρα, που, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να νουθετήσει τους ευρωβουλευτές, που τόλμησαν ...να συναντηθούν με τον Χανίγια. Είναι φανερό ότι οι ιθύνοντες της ΕΕ κρατάνε σε ετοιμότητα το λεγόμενο Β` σχέδιο, που προβλέπει ώθηση των πραγμάτων προς νέες εκλογές ώστε να προκύψει μια πιο ...βολική κυβέρνηση.

Επίσης η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Γ. Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο «Ρ», σημείωσε ότι «αποδεικνύεται και με αυτήν την επίσκεψη ότι η πάλη του παλαιστινιακού λαού, για ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από την εντεινόμενη ισραηλινή κατοχή και το απαράδεκτο εμπάργκο ενισχύεται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ». Καταλήγοντας, ο Γ. Τούσσας σημείωσε: «Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ για τη "Νέα Μέση Ανατολή" πρέπει να ηττηθούν και ο παλαιστινιακός λαός στην πάλη του αυτή θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ».

Επίσης η αντιπροσωπεία των βουλευτών που βρέθηκε στην Παλαιστίνη, με χθεσινό Δελτίο Τύπου, απαιτεί ομόφωνα «μια πλήρη δέσμευση με την παλαιστινιακή εθνική κυβέρνηση ενότητας και πιέζει την ΕΕ να την υποστηρίξει με κάθε πιθανό μέσο τεχνικής και πολιτικής βοήθειας. Η αντιπροσωπεία θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου τις άμεσες ενισχύσεις στην παλαιστινιακή αρχή».

Χθες, επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας κατέθεσε Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, με την οποία απαιτεί από το Συμβούλιο και την ΕΕ να αναγνωρίσει την παλαιστινιακή κυβέρνηση και να απαιτήσει τον τερματισμό της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ