Κυριακή 13 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Εικαστικός «πλανήτης ζώων»

Εκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Καλογεροπούλου φιλοξενείται (έως 26/5) στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (Κριεζώτου 7). Με γενικό τίτλο «Animal planet» («Πλανήτης των ζώων»), ο πυρήνας αυτής της σειράς ξεπήδησε από την ελπίδα της δημιουργού ότι «αν σε έναν κόσμο που κινδυνεύει άμεσα από το παρακμασμένο πνεύμα του ανθρώπου εμπιστευτούμε το ένστικτο των ζώων και τη δύναμη της φύσης κι αν κατορθώσουμε να ξετυλίξουμε τον μίτο, θα οδηγηθούμε στην έξοδο του λαβυρίνθου και στο "ανθρώπινο" πρόσωπο της ζωής».

Οπως σημειώνει ο Μ. Στεφανίδης, «η Σ. Καλογεροπούλου δεν είναι ναΐφ, ούτε primitive, ούτε λαϊκή καλλιτέχνις. Είναι απλώς μια ζωγράφος με διαβολεμένη εικονογραφική δυνατότητα, αίσθηση μουσικού ρυθμού, χιούμορ και ...μελαγχολία. Κινείται η ίδια στο χώρο του φανταστικού με το πάθος και την ντιλεταντική ευαισθησία των Γερμανών ρομαντικών του 19ου αιώνα. Και επαναχρησιμοποιεί τα μοτίβα των κλασικών παραμυθιών για να θίξει τα αδιέξοδα του σήμερα...».

Η Σοφία Καλογεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Πτυχιούχος Νομικής και Πολιτικών-Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, σπούδασε μουσική στο Ωδείο Αθηνών και στο «Στούντιο» της Οπερας της Βιέννης. Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτη. Από το 1990, που πρωτοεμφανίστηκε ως ζωγράφος, έχει κάνει 24 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στην Μπιενάλε Μεσογειακής Ζωγραφικής (Ιταλία), στον 22ο και 35ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό «Ναΐφ Ζωγραφικής» (Μορζ Λωζάννης), στη 2ηΠανευρωπαϊκή Εκθεση (Μόστρα) των «Ναΐφ» στη Μαδρίτη (Ισπανία) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ