Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟ «ORIENT QUEEN»
Πολιτικές οι ευθύνες για το έγκλημα

«Για άλλη μια φορά αναδεικνύονται οι πολιτικές ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων με την αντιναυτεργατική πολιτική που εφαρμόζουν, τις ανύπαρκτες λιμενικές εγκαταστάσεις και τους σταθμούς διάσωσης, τη μη χρησιμοποίηση ρυμουλκών, αλλά και τα προνόμια που απολαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο για να μη διστάζει να θυσιάζει ακόμη και την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα». Αυτό επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για το «αποτρόπαιο εφοπλιστικό έγκλημα» όπως χαρακτηρίζουν τα όσα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη στο κρουαζιερόπλοιο «ORIENT QUEEN» της εταιρείας ΛΟΥΗΣ, όταν κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμάνι της Μυκόνου, έσπασε ο κάβος με αποτέλεσμα ένας ναύτης να μείνει στον τόπο και να τραυματιστεί σοβαρά ο λοστρόμος.

«Η πλοιοκτήτρια εταιρεία - τονίζουν - με το πρόσφατο ναυάγιο του πλοίου της "SEA DIAMOND" με την απαλλαγή των ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ και τα τρία τέταρτα των ναυτεργατών που εργάζονται στα πλοία της χαμηλόμισθοι - ανασφάλιστοι, αντί να χρησιμοποιήσει για την πρόσδεση του πλοίου, πλοηγό και ρυμουλκά, προτίμησε το αντίθετο για τη μείωση του κόστους».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, ενάμιση περίπου μήνα μετά το ναυάγιο του «SEA DIAMOND» στη Σαντορίνη και ενώ η ρύπανση συνεχίζεται κανονικά από τη διαρροή καυσίμων αποφάσισε να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα, με τη ...συγκρότηση τετραμελούς επιτροπής! Η επιτροπή, σύμφωνα με την απόφαση, θα «καταγράψει, συγκεντρώσει, εκτιμήσει και αξιολογήσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για πιθανή ζημιά, που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από το ναυάγιο», θα συντάξει πόρισμα έως τις 10 Ιούλη και θα το υποβάλει στο νομικό σύμβουλο του ΥΕΝ. Στη συνέχεια, θα κατατεθεί αγωγή εναντίον της εταιρείας, των ασφαλιστών και κάθε άλλου εγγυητή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ