Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Υπό κατάρρευση τα δημόσια νοσοκομεία

Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ ανταλλάσσουν άσφαιρα πυρά μακριά απ' τις εκρηκτικές ανάγκες

Την ώρα που γιατροί και εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν γονατίσει κάτω απ' το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναλώνονται σε άσφαιρες προεκλογικές αντιπαραθέσεις, μακριά απ' τις εκρηκτικές λαϊκές ανάγκες.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε την προσαρμογή του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος «στα νέα δεδομένα», προωθώντας τις αναδιαρθρώσεις στις εργασιακές σχέσεις και την πολιτική της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, καθώς εκδίδονται η μία μετά την άλλη οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες διατιμούνται οι υπηρεσίες Υγείας για να πληρώνουν τα Ταμεία και οι άρρωστοι απ' την τσέπη τους.

Απ' το υπουργείο Υγείας διέρρεε χτες και η πληροφορία για τη μεταφορά των «υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στη φυσική τους κοίτη, δηλαδή στο ΕΣΥ». Ωστόσο, η μεταφορά αυτή δεν αναφέρθηκε ούτε ως θέμα στην προχτεσινή συνάντηση του υπουργού Απασχόλησης, Βασίλη Μαγγίνα, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Απαντώντας ο υπεύθυνος Υγείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Δημ. Αβραμόπουλου συνήθεις προεκλογικές «προβλέψεις», ενώ υποκριτικά κατήγγειλε «την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και της ιδιωτικής δαπάνης Υγείας», όταν ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας ήταν πάνω από 12% την τελευταία δεκαετία και - τουλάχιστον την τελευταία πενταετία - οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας ήταν πάνω από 56% επί των συνολικών δαπανών.

Ούτε εξετάσεις αίματος!

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) κατήγγειλαν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ότι η «πολιτική της κυβέρνησης κινείται υπέρ του ιδιωτικού τομέα που γιγαντώνεται συνεχώς και σε βάρος του δημόσιου που απαξιώνεται». Μια έκφραση της απαξίωσης αποτελούν και οι καταγγελίες γιατρών του Νοσοκομείου Κορίνθου στο «Ριζοσπάστη» ότι δεν μπορούν να γίνουν ούτε 170 απλές εξετάσεις αίματος λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, τα οποία πλέον χρησιμοποιούνται σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις. Η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε Γενικές Συνελεύσεις στα νοσοκομεία και απεργία στις 30 του Μάη ενώ στις 21 του Μάη θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στα σκαλάκια του υπουργείου Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ