Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» ΣΤΗ ΔΕΗ
Πλήρης κάλυψη στη γαλέρα των εργολάβων

Προκλητικός ο υφυπουργός Ανάπτυξης κατά τη συζήτηση σχετικής Ερώτησης του ΚΚΕ

Με την κάλυψη των κυβερνήσεων του δικομματισμού οι εργολάβοι «αλωνίζουν» και στη ΔΕΗ
Με την κάλυψη των κυβερνήσεων του δικομματισμού οι εργολάβοι «αλωνίζουν» και στη ΔΕΗ
Προκλητικός εμφανίστηκε χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αναστάσιος Νεράντζης, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Τάκη Τσιόγκα, για το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν 42χρονο εργάτη στην 5η Μονάδα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη. Ο υφυπουργός υπεραμύνθηκε του καθεστώτος των εργολαβιών, ενώ παράλληλα υπήρξε φαιδρός λέγοντας στους βουλευτές του ΚΚΕ, που ήταν παρόντες στην αίθουσα, ότι «γαργαλιόσαστε», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του Τ. Τσιόγκα και του Αγ. Τζέκη, που απαίτησαν να ανακληθεί η απρεπέστατη φράση.

Υποστηρίζοντας τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης των έργων της ΔΕΗ και τα συμφέροντα εργολάβων και επιχείρησης, ο υφυπουργός είπε ότι «ατυχήματα συνέβαιναν και όταν ακόμη ήταν κρατικές υπηρεσίες και κρατική εταιρεία η ΔΕΗ και όταν, επίσης, δεν ήταν εντατικοποιημένη από τον ιδιώτη η υπηρεσία». Επίσης δικαιολόγησε τον υπεύθυνο εργολάβο λέγοντας πως «ο ανάδοχος του έργου στη σύμβαση, κατά την εκτέλεση της οποίας συνέβη το εργατικό ατύχημα μόλις στις 8/5/2007 στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου, ήταν εφοδιασμένος με όλα τα κατά το νόμο προβλεπόμενα, δηλαδή είχε τεχνικό ασφαλείας, είχε επιβλέποντα του έργου και ο δε παθών ήταν έμπειρος τεχνίτης. Ομως, εν πάση περιπτώσει ως προς τα αίτια, τις συνθήκες και γενικά όλα εκείνα τα περιστατικά που συντέλεσαν στην πρόκληση του ατυχήματος, διεξάγεται έρευνα».

«Εμείς λέμε ότι είναι ακόμα ένα έγκλημα της εργοδοσίας σε βάρος της εργατικής τάξης», τόνισε ανταπαντώντας ο Τάκης Τσιόγκας και αναφέρθηκε στις συνθήκες του δυστυχήματος επισημαίνοντας πως «αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα. Πού ήταν ο τεχνικός ασφαλείας; Του είπε να μπει κάτω από το παράθυρο μέσα για να καθαρίσει την τέφρα, η οποία έπεσε πάνω του; Ετσι καθαρίζονται τα σιλό; Μπαίνοντας από κάτω; Συνεπώς, λοιπόν, υπάρχει τεράστια ευθύνη και εμείς ζητάμε να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των εργολάβων που δουλεύουν στη ΔΕΗ, να διώξετε τους εργολάβους και να αποζημιωθεί η οικογένεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων ζητούν λύσεις (2007-12-11 00:00:00.0)
Εγκληματική η πολιτική του κέρδους (2007-05-11 00:00:00.0)
Απαραίτητος ο πεζόδρομος για την ασφάλεια των πεζών (2004-10-20 00:00:00.0)
Προκαλεί αντί να απολογείται ο αρμόδιος υφυπουργός (2003-10-01 00:00:00.0)
Να μπει φραγμός στην ασυδοσία (2002-07-26 00:00:00.0)
Ακόμη δύο νεκροί εργαζόμενοι (2001-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ