Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ
Ακόμη δύο νεκροί εργαζόμενοι

Σε έξαρση τα εργατικά δυστυχήματα το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύουν την τραγική έλλειψη μέτρων ασφάλειας

Εξαρση των εργατικών ατυχημάτων σημειώνεται τον τελευταίο καιρό σε αρκετούς εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα στην οικοδομή, λόγω της εγκληματικής έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Είναι χαρακτηριστικά τα δύο συνεχόμενα ατυχήματα - το ένα θανατηφόρο - στην Καλαμάτα, άλλα δυστυχήματα σε οικοδομές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, το δυστύχημα στην Κυνόσουρα Σαλαμίνας και δύο νέα θανατηφόρα ατυχήματα που καταγράφτηκαν στο Κερατσίνι και τη Μαλεσίνα, τις τελευταίες δέκα μέρες.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο μεροκάματο έκανε την Πέμπτη τα ξημερώματα ο ηλεκτρολόγος, στους Μύλους Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, Νέστορας Γιαννακάρης, καθώς έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία. Ο άτυχος ηλεκτρολόγος κατά τη διάρκεια της βραδινής βάρδιας του, κλήθηκε να αντικαταστήσει ένα μοτέρ σε μηχάνημα. Εκλεισε το διακόπτη ώστε να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Ο διακόπτης όμως κόλλησε, κάτι που δεν έγινε αντιληπτό από τον ηλεκτρολόγο. Αποτέλεσμα, όταν πήγε να συνδέσει δύο καλώδια να τον χτυπήσει το ηλεκτρικό ρεύμα και να χάσει τη ζωή του. Ο ηλεκτρολόγος ήταν χήρος, πατέρας ενός παιδιού.

Τραγικό θύμα της έλλειψης μέτρων ασφάλειας έπεσε στις 30 Ιούλη ο 39χρονος Αλβανός εργάτης Λέκα Ρούτσι στη Μαλεσίνα, πατέρας τριών παιδιών, όταν καταπλακώθηκε από χώματα. Ο άτυχος εργάτης δούλευε σε εργολάβο, σε έργο ανοίγματος τάφρου αποχέτευσης μπροστά από το δημαρχείο. Την ώρα που καταπλακώθηκε από τα χώματα βρισκόταν σε βάθος τριών μέτρων. Χαρακτηριστικό είναι, ότι μετά τον τραγικό θάνατο του Αλβανού εργάτη ο εργολάβος τοποθέτησε μπάρα ασφαλείας στο έργο... Ο νεκρός εργάτης μεταφέρθηκε και κηδεύτηκε στο χωριό του Κούτσι στη Βόρεια Αλβανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ