Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ
«Κλειστή» η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

Είναι έτοιμη εδώ και ένα χρόνο, αλλά δε λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού

Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αντιμετωπίζει το σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σάμου «Ο Αγιος Παντελεήμων», με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες για υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων και της Πάτμου, που αποτελούν τις περιοχές ευθύνης του.

Τα σημαντικά προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Σάμου έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Παναγιώτης Κοσιώνης, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας Αλ. Παπαδόπουλο και Αιγαίου Ν. Σηφουνάκη.

Εδώ και ένα χρόνο, επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας είναι έτοιμη, αλλά δε λειτουργεί, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό. Αντίστοιχα, εδώ και δυο χρόνια, το Τμήμα Αιμοδοσίας δεν μπορεί να καλύψει νυχτερινές βάρδιες, ενώ εδώ και τρία χρόνια, το Φαρμακείο λειτουργεί με μια φαρμακοποιό που εφημερεύει καθημερινά και η οποία έχει υποβάλει την παραίτησή της. Επίσης, το νοσοκομείο δε διαθέτει πνευμονολόγο, ενώ πολλές είναι οι ειδικότητες που λειτουργούν με ένα μόνο γιατρό (Μικροβιολογικό, Αιμοδοσία, οφθαλμίατρος, ωτορινολαρυγγολόγος, ουρολόγος).

Ανάλογες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό πως τα ασθενοφόρα κινούνται χωρίς τραυματιοφορείς και συχνά δίχως και γιατρούς. Το ίδιο συμβαίνει και στο διοικητικό προσωπικό: Αν και αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτήθηκαν, τα τελευταία 16 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη.

«Ολη αυτή η κατάσταση δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες, με αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που, όταν συμβαίνουν ακραία καιρικά φαινόμενα, τα έκτακτα και σοβαρά περιστατικά μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο στο νησί, αφού δεν υπάρχει εναλλακτική λύση (μετάβαση σε άλλο νοσοκομείο). Πώς, όμως, να γίνει αυτό, με τα κενά στη στελέχωση του νοσοκομείου Σάμου;», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας, ερωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις στη στελέχωση του νοσοκομείου Σάμου με την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ