Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για εργατικές κατοικίες

«Οπως σε ολόκληρη τη χώρα, οξύτατο είναι το πρόβλημα της εργατικής στέγης και στο Νομό Λασιθίου. Εδώ και πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι του νομού εισπράττουν κυβερνητικές υποσχέσεις για την κατασκευή εργατικών κατοικιών, οι οποίες όμως μένουν δίχως αντίκρισμα», τονίζεται σε Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα και Σ. Σκοπελίτη στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Για παράδειγμα - αναφέρεται στην Ερώτηση - ενώ έχει αποφασιστεί η δημοπράτηση των εργατικών κατοικιών στη Σητεία, οι αρμόδιοι επικαλούνται διάφορα προσχήματα προκειμένου να μην προχωρήσει το έργο. Στον Αγιο Νικόλαο, παρ' όλο που υπάρχει οικόπεδο, το έργο δεν προχωρά, επειδή υποτίθεται ότι δεν μπορούν να ξεπεραστούν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια κλπ».

Ο υπουργός ερωτάται: «Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ξεπεραστούν όλες οι - υπαρκτές και μη - δυσκολίες, να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατασκευής και γρήγορης ολοκλήρωσης των εργατικών κατοικιών στον Αγιο Νικόλαο, τη Νεάπολη και τη Σητεία του Νομού Λασηθίου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ