Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στο «φουλ» για το ξεπούλημα

Οχι μόνο το ιδιωτικοποιούν, αλλά το «χαρίζουν», σηματοδοτώντας ένα διπλό σκάνδαλο

Το λιμάνι του Πειραιά
Το λιμάνι του Πειραιά
Με ξέφρενους ρυθμούς δουλεύουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί για να παραδώσουν το πρώτο λιμάνι της χώρας στο πιάτο των ιδιωτών και μάλιστα κυριολεκτικά κοψοχρονιά! Οι διαδικασίες για το ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πλήρη εξέλιξη. Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, η αποτίμηση του Οργανισμού έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ τα ποσά που αναγράφονται αποτελούν καραμπινάτο σκάνδαλο! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εντολές να τελειώνει η υπόθεση του ξεπουλήματος του ΟΛΠ εδώ και τώρα «πηγάζουν» από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο, προκειμένου ο Κ. Σημίτης να παρουσιάσει τη «μετοχοποίηση» και του ΟΛΠ ως ένα ακόμα «έργο» της κυβέρνησής του στην ομιλία που θα εκφωνήσει στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης!

Ειδικότερα χτες είχε καθοριστεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ προκειμένου να αποφασίσει για σήμερα την έκτακτη σύγκληση γενικής συνέλευσης με θέμα την έγκριση της έκθεσης της αποτίμησης. Της αποτίμησης που ξεκίνησε μόλις στα μέσα Ιούλη!

Πρόκειται για τη δεύτερη αποτίμηση που γίνεται για τον Οργανισμό μέσα σε ένα χρόνο. Πριν από ένα χρόνο το έργο αυτό είχε ανατεθεί στην εταιρία «ΑΜΕΡΙΚΑ ΑΠΡΕΣΙΑ ΕΛΛΑΣ ΛΙΜΙΤ». Η εταιρία αυτή παρέδωσε την έκθεσή της στις αρχές του καλοκαιριού και εκτίμησε ότι ο ΟΛΠ αξίζει... 36 δισ. δραχμές, όταν ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης, που αποτελεί το 1/3 του ΟΛΠ, αποτιμήθηκε σε 25 δισ. δραχμές! Διευθυντές του Οργανισμού βλέποντας ότι ο Οργανισμός είχε αποτιμηθεί φθηνά αρνήθηκαν να την αποδεχτούν. Τον Ιούλη από το ΥΠΕΘΟ διορίστηκε νέα ομάδα αποτιμητών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, επιχειρηματίας και ίσως αυριανός αγοραστής του ΟΛΠ, κ. Κασιμάτης! Ετσι, ενώ οι πρώτοι αποτιμητές χρειάστηκαν περίπου ένα χρόνο, οι δεύτεροι ολοκλήρωσαν το έργο τους σε χρόνο-ρεκόρ! Οσον αφορά στην αξία που δίνουν στον ΟΛΠ ένα στοιχείο που διέρρευσε είναι αρκετό: Εκτίμησαν ότι οι λιμενικές εξυπηρετήσεις του Οργανισμού αξίζουν 2,5 δισ. δραχμές όταν οι πιο ήπιοι υπολογισμοί τις κοστολογούν σε 24 δισ. δραχμές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ