Τρίτη 7 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΟΧΙ στη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης

Καταδικάζουν την απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ για διάθεση 350 εκατ. δραχμών, ώστε να αγοραστούν μετοχές του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

Την απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ να συμμετέχει το Ιδρυμα - όπως γίνεται και με άλλα Ταμεία, σύμφωνα με πληροφορίες - στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, αγοράζοντας μετοχές ύψους 350 εκατομμυρίων, καταγγέλλουν, με κοινή ανακοίνωση, οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι ο διοικητής του ΙΚΑ - με εντολές της κυβέρνησης - αποφάσισε να κάνει την αρχή, ώστε να τη διευκολύνει στο ξεπούλημα του ΟΛΘ. «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, κάτι ανάλογο έγινε με τον ΟΤΕ και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις», σημειώνουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν ακόμη ότι «η κυβέρνηση υποχρεώνει τα ασφαλιστικά ταμεία, με τις διορισμένες και ελεγχόμενες από αυτήν πλειοψηφίες των διοικήσεων, να μετέχουν με χρήμα των εργατών στο αντιλαϊκό της έργο» και καταγγέλλει ότι «η απόφαση δεν πάρθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΚΑ - γιατί δε συνεδριάζει τον Αύγουστο λόγω αδειών - αλλά τηλεφωνικά, ρωτώντας τα μέλη, αν συμφωνούν ή όχι (διά περιφοράς, όπως λένε). Το ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία πλήρωσαν πολύ ακριβά το τζογάρισμα, που το επέβαλε η κυβέρνηση με την ΑΕΔΑΚ. Η απώλεια του ΙΚΑ ξεπερνάει τα 70 δισ. και η γενική απώλεια τα 210 δισ. δραχμές».

Οι Ομοσπονδίες των συνταξιούχων καταγγέλλουν την κυβέρνηση για το ξεπούλημα του ΟΛΘ, του ΟΛΠ, αλλά και γενικά της δημόσιας περιουσίας, που ακόμα και χαρίζεται στην πλουτοκρατία, όπως η «Ολυμπιακή», Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και άλλες. Παράλληλα, διαμαρτύρονται έντονα, γιατί «ο διοικητής του ΙΚΑ, με μεγάλη προθυμία, εκτελεί τις εντολές της κυβέρνησης και τον θεωρούν υπεύθυνο, καθώς και την ελεγχόμενη πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΚΑ και ιδιαίτερα τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, που λένε ναι σε όλα. Τέτοιες σοβαρές αποφάσεις δεν μπορεί να τις παίρνουν από το τηλέφωνο».

Τέλος, δηλώνουν ότι απαιτούν και αγωνίζονται για να αποδεσμευτούν τα αποθεματικά των Ταμείων από την ΑΕΔΑΚ και να επιστραφούν αμέσως οι απώλειες, που ανέρχονται στα 210 δισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ