Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων ζητούν λύσεις

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ
ΠΑΡΚΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»: Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Προστασίας «Αντώνης Τρίτσης» αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και κινδύνους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα: Θα συνταχθεί συγκεκριμένος προϋπολογισμός που να καλύπτει την αποκατάσταση των ζημιών, τις επισκευές και τη συντήρηση, την ολοκλήρωση των έργων που υπολείπονται και που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου, όπως επίσης και το κόστος λειτουργίας του σε ετήσια βάση; Θα προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Πάρκου; Θα καλυφθεί το συνολικό κόστος αποκλειστικά και μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό;

ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΣΚΑΛΑΣ ΛΟΥΤΡΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Εδώ και μια δεκαετία έχει τεθεί το θέμα κατασκευής του κρηπιδώματος στο λιμανάκι της Σκάλας Λουτρού Μυτιλήνης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι ενέργειες θα κάνουν προκειμένου να ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές ή άλλες καθυστερήσεις και να εκτελεστεί το έργο άμεσα.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένουν πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι εργάστηκαν σε διάφορα προγράμματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν σε προγράμματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ: Με σκανδαλώδη τρόπο, εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σχεδιάζεται και προωθείται η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο μιας έκτασης σχεδόν 26.000 στρεμμάτων στη χερσόνησο Κάβο Σίδερο του βορειοανατολικού άκρου της Κρήτης, με μέτωπο στη θάλασσα 28 χιλιομέτρων, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί 6 υπερπολυτελή τουριστικά χωριά - γκέτο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Βέρα Νικολαΐδου καλούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής: Ολους τους τίτλους ιδιοκτησίας που επικαλέστηκε και εμφάνισε στα δικαστήρια η Εκκλησία και η Μονή Τοπλού, για την παραπάνω περιοχή. Την ειδική περιβαλλοντική μελέτη του Ειδικού Κέντρου Βιοτόπων - Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), που πραγματοποιήθηκε κατ' εντολή του ΥΠΕΧΩΔΕ, για τη συγκεκριμένη περιοχή.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΧΑΝΙΩΝ: Οι πυροσβέστες του Νομού Χανίων αγωνιούν για τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού στην Υπηρεσία τους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι άμεσα μέτρα θα πάρει για την κάλυψη των κενών στο προσωπικό της υπηρεσίας, πριν φτάσουμε στο σημείο και στο Ν. Χανίων να έχουμε τραγικά αποτελέσματα, όπως και στις πρόσφατες πυρκαγιές, όπου μετρήσαμε δεκάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΙΣ Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ: Για ένα ακόμη χρόνο τα νησιά των Β. Σποράδων αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως με το Βόλο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποια άμεσα μέτρα θα πάρει ώστε, να προστεθεί ένα ακόμη συμβατικό πλοίο στη γραμμή Βόλου - Β. Σποράδων και να επανακαθοριστούν τα δρομολόγια του ήδη υπάρχοντος, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επιστρέφουν αυθημερόν στο νησί τους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ενα έργο δεκαετιών πλέον είναι ο περιφερειακός του ΠΣΒ στο οποίο, παρά τις όποιες οχλήσεις και τα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί και παρά την ανάθεση πριν από μήνες της «τελευταίας» υποτίθεται εργολαβίας «σκούπα», τίποτα δεν προχωρά. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό γιατί το έργο είναι στάσιμο, ενώ η εγκατάσταση του εργολάβου στην εργολαβία «σκούπα» έγινε προ μηνών και άρχισε από άλλα σημεία του περιφερειακού; Γιατί δεν έχει τακτοποιηθεί η οικονομική πλευρά της κατασκευής των έργων προστασίας του μνημείου του θολωτού τάφου, ώστε επιτέλους να γίνει η εκκίνηση και η αποπεράτωση του όλου έργου του Περιφερειακού;

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ: Στις αρχές του 2007 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) πραγματοποίησαν κινητοποίηση εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την προοπτική καταλογισμού χιλιάδων ευρώ σε βάρος συναδέλφων τους (ακόμη και επιβολής ποινών) για κάποια λάθη ή παραλείψεις, για τα οποία δεν υπήρξε ούτε δόλος ούτε βαριά αμέλεια (πράγμα που απαιτείται σαν προϋπόθεση από το άρθρο 38 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα). Οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, Λίλα Καφαντάρη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Γιώργος Μαυρίκος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν και πότε θα καταθέσει σχετική νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Το αίτημα των Συμβασιούχων του Πυροσβεστικού Σώματος είναι να σταματήσει η κοροϊδία και ο αποπροσανατολισμός. Να αποκτήσουν το δικαίωμα στην πλήρη, μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Γκατζής, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης, Σταύρος Σκοπελίτης, Τάκης Τσιόγκας και Μπάμπης Χαραλάμπους ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα ικανοποιήσει η κυβέρνηση το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση των Συμβασιούχων υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Σοβαρότατο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σαλαμίνας στο τοπικό δίκτυο συγκοινωνιών. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Ελπίδα Παντελάκη ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι άμεσα μέτρα θα πάρει για: Να καταργηθεί η ιδιωτική συγκοινωνία του νησιού και να ενταχθούν τα δρομολόγια της Σαλαμίνας καθώς και οι οδηγοί των ιδιωτικών λεωφορείων; Να πυκνώσουν και να γίνουν ασφαλέστερα τα δρομολόγια, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στη μεταφορά των κατοίκων;

ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ: Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι 1.000 περίπου μαθητές και μαθήτριες των δύο Γυμνασίων και του Λυκείου στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό πότε θα κατασκευαστούν αποκλειστικά από το δημόσιο τομέα νέα διδακτήρια με σύγχρονες προδιαγραφές για να στεγαστούν τα Γυμνάσια, το Λύκειο και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ν. Μουδανιών.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας λειτουργεί κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Κώστας Αλυσανδράκης και Νίκος Καραθανασόπουλος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό πότε θα αποπερατωθεί το υπάρχον κτίριο και πότε θα ανεγερθεί νέο κτίριο για τις ανάγκες των μαθητών του Γυμνασίου. Πότε θα στελεχωθούν οι επικουρικές θέσεις εργασίας και πότε θα γίνει η πρόσληψη των καθηγητών, ώστε επιτέλους, το σχολείο να λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα.

ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»: Η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των καρδιοχειρουργικών περιστατικών στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» είναι δραματική και επικίνδυνη. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Γιώργος Μαυρίκος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε: Να αναπτυχθούν οι αναγκαίες υποδομές στα πλαίσια του Δημόσιου - Δωρεάν Συστήματος Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την πλήρη λειτουργία των καρδιοχειρουργικών τμημάτων.

ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕΘΑΝΩΝ: Το Κέντρο Λουτροθεραπείας Μεθάνων έκλεισε με την αιτιολογία, εκ μέρους του ΔΕΠΑΘΑ, ότι υπάρχουν προβλήματα στατικότητας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι προβλήματα στατικότητας υπάρχουν και γιατί; Ποια αρχή θα επιληφθεί γι' αυτό και με τι χρονοδιάγραμμα θα γίνει η αποκατάσταση του κτιρίου, για να συνεχίσει να λειτουργεί ως κέντρο λουτροθεραπείας αναπήρων πολέμου ή και άλλων ενδεχομένως κατηγοριών του πληθυσμού που έχουν αυτή την ανάγκη;

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αχιλλέας Κανταρτζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό γιατί παρά τις χρόνιες διεκδικήσεις για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις λειτουργίας, η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την υλοποίησή του; Προτίθεται το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες για την απόκτηση χώρου όπως και την ανέγερση εντός του ΠΣΒ νέου Δικαστικού Μεγάρου; Θα γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και θα προχωρήσει το υπουργείο στην αμεσότατη κάλυψη των οργανικών κενών; Τι μέτρα θα πάρει για να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στο σημερινό κτίριο ώστε τουλάχιστον να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και να στεγανοποιηθεί ο χώρος του αρχείου;

ΧΡΕΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΥΜΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ: Υπέρογκα χρηματικά ποσά καταβάλλουν ως αναδρομικά δημοτικά τέλη οι κάτοικοι του Δήμου Ελυμνίων, λόγω χρεών του Δήμου προς τη ΔΕΗ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Δήμος Κουμπούρης και Νίκος Γκατζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα ληφθούν για να επιστραφούν τα χρήματα και με ποιο τρόπο θα απαλλαχτούν από αυτό το χρέος οι δημότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ