Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ιδιωτικής ασφάλισης

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΧΟΥΝ «ΠΗΞΕΙ» ραδιόφωνα και τηλεοράσεις από διαφημίσεις τραπεζικών και ασφαλιστικών οργανισμών για προγράμματα παροχής σύνταξης, κι αυτό εύκολα το διαπιστώνει κανείς. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι αν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας παίρνει ...ποσοστό επί του τζίρου.

Γιατί, βέβαια, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η εμφάνιση των διαφημιστικών μηνυμάτων την ίδια περίοδο με τις «διαρροές» για αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί «κοινωνικών διαλόγων» και επικείμενων ασφαλιστικών νομοσχεδίων.

Ούτως ή άλλως, ακριβώς αυτός είναι ο στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης (όπως και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ). Να ενισχύσουν τις ιδιωτικές εταιρείες, παραδίδοντάς τους την Κοινωνική Ασφάλιση.

Φαίνεται όμως ότι η ...σύμπνοιά τους αφορά και τη διαφήμιση των ανάλογων «προϊόντων»..

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ αυτά που λέει στην εισηγητική της έκθεση για το νέο εκλογικό νόμο η κυβέρνηση. Ο ισχύων νόμος - υποστηρίζει - απέτυχε να δώσει μια ...«ικανή πλειοψηφία» στο πρώτο κόμμα και γι' αυτό πρέπει να αλλάξει.

Λίγο ...αντιφατικό δεν είναι αυτό με όσα μας λένε όλο αυτό τον καιρό; Αυτά για την «επάρκεια» της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας και τη σιδερένια πειθαρχία της ή την αμέριστη υποστήριξή της στους κυβερνητικούς στόχους; Ας αποφασίσουν τι ισχύει.

Οπως και να έχει πάντως, είτε με τον προηγούμενο νόμο, είτε με αυτόν που προωθούν, σε ένα πράγμα στοχεύουν: Στη δικομματική εναλλαγή των κυβερνήσεων, ώστε είτε έτσι είτε αλλιώς τα ίδια συμφέροντα να εξυπηρετούνται.

Το ότι ο νόμος αυτός απαγορεύει και διαστρέφει την έκφραση των εκλογικού σώματος ουδέποτε τους απασχόλησε. Η δουλιά τους να γίνεται και τίποτε άλλο. Τα περί δημοκρατίας είναι για το θεαθήναι...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ