Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Γενική Συνέλευση» ... 30 δευτερολέπτων!

Στην Καλαμάτα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου (ΝΔ - ΣΥΝ) προσπαθεί από τον περασμένο Μάρτη με διάφορες μεθοδεύσεις να αποκλείσει από το επικείμενο συνέδριο πέντε από τους οχτώ αντιπροσώπους του ταξικού συνδικάτου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ όλοι αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών του Σωματείου το καλοκαίρι του 2006 - έλαβαν κανονικά μέρος στο 34ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας τους - από το Μάρτη του 2007 τα στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΝ στη διοίκηση του ΕΚΚ επιχειρούν με λαθροχειρίες τον αποκλεισμό πέντε αντιπροσώπων. Στόχος τους είναι να εμφανίσουν μειωμένες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενόψει της εκλογής της νέας διοίκησης του ΕΚΚ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αποκορύφωμα αυτής της μεθόδευσης ήταν, στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο που «έγινε» προχτές Κυριακή, ΝΔ και ΣΥΝ να προχωρήσουν ουσιαστικά σε εκλογές νοθείας. Στη συνέλευση - παρωδία δεν έγινε κανενός είδους απολογισμός, ούτε διοικητικός ούτε οικονομικός. Δε συζητήθηκαν τα μέτρα που θα παρθούν για την επιτυχία της μεγάλης απεργίας στις 12 Δεκέμβρη, δε δόθηκε η δυνατότητα να μπουν υποψηφιότητες μέσα από τη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων ούτε να τοποθετηθούν επί της διαδικασίας. Η Γενική Συνέλευση, με αυτά και αυτά, κράτησε 30 ολόκληρα δευτερόλεπτα, για να προχωρήσουν στη διαδικασία εκλογής εφορευτικής επιτροπής!

Είναι οι ίδιοι που κρατούν «τα μπόσικα» στους επιχειρηματίες της περιοχής, βάζοντας πλάτη στις αντεργατικές μεθοδεύσεις τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Ξεκινώντας από αύριο, με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ