Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΣΤ' ΑΥΤΙ: «Είναι φανερόν πως πρόκειται περί λάθους το ότι ο κ. Παπανδρέου ομιλών από χειρογράφου στην Ενωση Εισαγγελέων διάβασε μεταξύ άλλων και την ακόλουθη φράση: "Η εξουσία των Μέσων Ενημέρωσης που βρίσκεται σε λίγα χέρια επιχειρηματιών χωρίς ουσιαστικό δημοκρατικό έλεγχο παρεμβαίνει στα κόμματα". Δεν είναι γνωστό ποιος επιμελείται τους λόγους του κ. προέδρου του ΠαΣοΚ (...) το λάθος του συντάκτη της ομιλίας έχει και συνέχειαν: "αν ορισμένες φορές αυτή η παρέμβαση (των Μέσων Ενημερώσεως) είναι ευεργετική για τη δημοκρατία μας, αυτό είναι συνήθως τυχαίο". Οσο και αν αντιπολιτεύεται κανείς τον κ. Παπανδρέου θα ήταν υπερβολή να του καταλογίσει τέτοιες απόψεις, τις οποίες ατυχώς εδιάβασε» (ο εκδότης Σ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

Η ΕΤΟΙΜΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ: «Ανεπαρκώς εκπροσωπούμενα εκλογικά κοινά - που σήμερα συνωθούνται αναγκαστικά εντός κομματικών ορίων - θα αποκτήσουν νέες πολιτικές και επικοινωνιακές προσλαμβάνουσες και ενδεχομένως μετακινηθούν. Ομως οι κίνδυνοι παράγουν ενίοτε και ευκαιρίες. Εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας κατορθώσει να απεγκλωβιστεί από τις λεπτές ισορροπίες των τάσεων στον Συνασπισμό κι εφόσον το ΠΑΣΟΚ αποκτήσει στρατηγική και ευελιξία ίσως ανανεωθεί ο διάλογος μεταξύ των δυο κομμάτων και διευρυνθούν οι δυνατότητες συνεργασιών» (ο Σ. Κοτρώτσος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ: «Να ανακτήσει τη "χαμένη του τιμή" επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ στρεφόμενο στην άσκηση αντιπολίτευσης με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Ψάχνοντας τον βηματισμό του το ΠΑΣΟΚ και με ανοιχτό ακόμη το εσωτερικό μέτωπο σηκώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους σε μια προσπάθεια να πείσει τα θιγόμενα από την πολιτική της κυβέρνησης στρώματα ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις λαϊκές ανάγκες» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ