Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Eurokinissi

Παράσταση διαμαρτυρίας για το ΚΕΑΤ

Να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα της περιουσίας του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και η ιδιωτικοποίησή του, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό και ο αποκλειστικά δημόσιος δωρεάν χαρακτήρας του, απαίτησαν εργαζόμενοι του Κέντρου και πλήθος φορέων, με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Υγείας.

Στο πλευρό των εργαζομένων, που πραγματοποίησαν χτες 24ωρη απεργία, βρέθηκαν - μεταξύ άλλων - αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, των εργαζομένων στο πρώην ΠΙΚΠΑ, του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών κ.ά.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι το μοναδικό κρατικό ειδικό κέντρο για τυφλούς στην Ελλάδα οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση και το κλείσιμο, αφού η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί τόσο, που είναι μικρότερη ακόμη και από τη μισθοδοσία των μονίμων υπαλλήλων. Την πολιτική αυτή υπερασπίστηκε ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους. Χαρακτήρισε την εκποίηση της περιουσίας «αξιοποίηση» (!), ενώ όλη του η αγωνία ήταν αν τα ακίνητα πουλήθηκαν στην τιμή που αξίζουν. Πάντως, ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση θα καλυφθεί η μισθοδοσία του ΚΕΑΤ χωρίς να αξιοποιηθούν τα χρήματα από τις εκποιήσεις, χωρίς να δεσμευτεί για οριστική λύση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ