Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Ενισχύουμε το δρόμο της ταξικής ενότητας

Από την παρέμβαση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην έναρξη του Συνεδρίου του ΕΚΑ

Στους δυο δρόμους που ανοίγονται μπροστά στους εργαζόμενους, σε μια περίοδο κατά την οποία σε όλα τα μέτωπα εντείνεται η επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΑ, παρεμβαίνοντας εκ μέρους του Κόμματος κατά τη χτεσινή έναρξη του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι εργάτριες, οι νέοι εργάτες έχουν αποκτήσει πείρα αρνητική από το δικομματισμό και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Σήμερα φαίνονται πιο καθαρά δυο δρόμοι: Ο δρόμος που προωθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού και της ταξικής συνεργασίας, του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που χειροτερεύει τη ζωή των εργατών, των οικογενειών τους και της νέας βάρδιας εργατών. Δεν πάει άλλο με το δικομματισμό και τους εκπροσώπους του στο εργατικό κίνημα».

«Το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, - συνέχισε - προτείνουμε, παροτρύνουμε τους εργάτες και ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να δυναμώσει ο δρόμος που είναι υπέρ των εργαζομένων και του λαού. Σε αντίθεση με τα κόμματα του δικομματισμού, των δυνάμεων του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Ενισχύουμε το δρόμο της ταξικής ενότητας και της συμμαχίας των εργατών, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ.

Αυτός ο δρόμος δίνει λύση για σήμερα και αύριο. Σήμερα για να αντισταθούμε, να ανακόψουμε αντιλαϊκά μέτρα να έχουμε νίκες και καταχτήσεις. Για να κατακτήσουν αύριο οι εργαζόμενοι τη δική τους τη λαϊκή εξουσία που θα βάλει τέρμα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να γίνουν κρατικο-λαϊκή ιδιοκτησία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, για να ικανοποιούνται ολόπλευρα οι ανάγκες των εργαζομένων.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα χειροτερέψουν τη ζωή των εργατών και των οικογενειών τους. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής και μαζικής δράσης του τα λαϊκά προβλήματα. Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος. Κάθε εργάτης και αντιπρόσωπος που σέβεται τα συμφέροντα της τάξης του, της οικογένειάς του, έχει ευθύνη».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το Κόμμα μας δεν το κρύβει. Επιδιώκουμε να μειωθούν στην πολιτική ζωή οι δυνάμεις του δικομματισμού. Οσο πιο αδύνατες είναι οι κυβερνήσεις των δυνάμεων του δικομματισμού τόσο καλύτερα για τους εργαζόμενους. Οσο πιο αδύνατη είναι η ψευτοαντιπολίτευση που κάνουν όταν δεν είναι κυβέρνηση τα κόμματα του δικομματισμού τόσο το καλύτερο. Είτε στην κυβέρνηση βρεθεί η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ, χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι.

Σήμερα χρειάζεται ο καθένας να επιλέξει στρατόπεδο. Οι εκ των υστέρων φωνές διαμαρτυρίας δεν κουκουλώνουν τις ευθύνες. Εννοούμε την ηγεσία του ΣΥΝ. Ψήφισε το Μάαστριχτ, τη λευκή βίβλο τη βάφτισε άχρωμη, ούτε μαύρη, ούτε άσπρη. Την ΕΕ τη θεωρεί μονόδρομο. Σήμερα χρειάζεται ένας συνδυασμός δυνάμεων. Μείωση του δικομματισμού και μείωση των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ στο ΕΚΑ και πρώτα απ' όλα στα πρωτοβάθμια σωματεία. Αυτά τα δύο θα δώσουν δυναμική για να έχουμε νίκες. Γι' αυτό στηρίζουμε τα αιτήματα του ΠΑΜΕ και τη σταθερότητα στην ταξική γραμμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ