Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΤΑ
Στο πλευρό των συμβασιούχων του Αιγάλεω

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα

Εκπρόσωποι του Συντονιστικού συζητούν με τους συμβασιούχους στο δήμο Αιγάλεω
Εκπρόσωποι του Συντονιστικού συζητούν με τους συμβασιούχους στο δήμο Αιγάλεω
Σε αγωνιστική συσπείρωση κάλεσε τους συμβασιούχους στο Δήμο Αιγάλεω που παραμένουν απλήρωτοι πάνω από έντεκα μήνες, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η οποία χτες βρέθηκε στο πλευρό τους.

Επισημαίνοντας ότι η διεκδίκηση των δεδουλευμένων πρέπει να συνδεθεί με το συντονισμένο - από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στους ΟΤΑ - αγώνα για μόνιμη δουλιά με δικαιώματα, η αντιπροσωπεία σημείωσε ότι τα προβλήματα των συμβασιούχων «δεν είναι ξεκομμένα από το τι μέλλει γενέσθαι και στους μόνιμους. Θέλουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά στο σύνολό του». Αναφερόμενη στις ευθύνες που έχει η δημοτική αρχή Αιγάλεω, στηρίζοντας την πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ (πρόσφατα, άλλωστε, ο δήμαρχος της πόλης εκλέχτηκε πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ), η αντιπροσωπεία υπογράμμισε πως θα στηρίξει τις προσπάθειες συντονισμού των εργαζομένων, που δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αίσθηση προκάλεσε η προσπάθεια συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ από το σωματείο των εργαζομένων στο δήμο να εξαφανίσει την ενοχή που έχει η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΣΚ) για την ομηρία των συμβασιούχων. Πήραν βέβαια απάντηση όταν «υπενθυμίστηκε» πως οι ίδιες δυνάμεις, στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας, δε δέχτηκαν να τερματιστεί ο απαράδεκτος αποκλεισμός των συμβασιούχων από τα σωματεία - μέλη της... Να σημειωθεί ότι 100 ακόμα συμβασιούχοι στο Δήμο Αλίμου παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ