Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ - ΟΤΑ
Γυρίστε την πλάτη στο συμβιβασμό

Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που στηρίζουν την αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, κάλεσαν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ οι ταξικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια περιοδειών που πραγματοποίησαν σε πολλούς δήμους. Παράλληλα, ανέδειξαν την ανάγκη συσπείρωσης στο ΠΑΜΕ, με στόχο την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στις περιοδείες μοιράστηκε ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ όπου, μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται η επίθεση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) - στις ταξικές δυνάμεις, γιατί «αρνηθήκαμε να υπογράψουμε εξώδικο για τη συλλογική διαπραγμάτευση, που περιέχει θέσεις που πλήττουν τα συμφέροντα των εργαζομένων». Θέσεις που ουσιαστικά στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), για τους συμβασιούχους, για τις δημοτικές επιχειρήσεις κ.ά.

«Εμείς - σημειώνει η ΔΑΣ ΟΤΑ - προβάλλουμε αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, σε σύγκρουση με τις γενικότερες αντιλαϊκές πολιτικές. Αν δεχόμασταν να υπογράψουμε μαζί τους τον αποχαρακτηρισμό των ειδικοτήτων από τα ΒΑΕ, την επιβολή επασφαλίστρου κλπ. θα αναιρούσαμε τον "εαυτό" μας ως ταξικές δυνάμεις και θα εμπαίζαμε τους εργαζόμενους». Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι ο μόνος δρόμος είναι η ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ