Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Χρειάζεται πραγματική αντίσταση

Την ανάγκη για πραγματική αντίσταση στη στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Υγείας επισήμανε, χτες, η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, παρεμβαίνοντας σε σχετική Επερώτηση του ΣΥΝ, που συζητήθηκε στη Βουλή.

H αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την Υγεία γίνεται με «άσφαιρα πυρά», σημείωσε η Βέρα Νικολαΐδου, καθώς και τα δυο κόμματα επιθυμούν «ένα ακόμα πιο εμπορευματοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο σύστημα Υγείας». Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της Επερώτησης του ΣΥΝ επισήμανε ότι «βάζει ερωτήματα ελέγχου που η βασική τους όμως αντίληψη, ο προσανατολισμός, δεν αμφισβητεί τη στρατηγική του κεφαλαίου».

Αναφερόμενη σε συγκεκριμένο παράδειγμα σημείωσε ότι στην Επερώτηση γίνεται «αναφορά για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών Υγείας», όμως πρόσθεσε «ότι ακόμα κι αν αυτό επιτευχθεί, δε σημαίνει ότι ο χαρακτήρας αυτός θα είναι και κοινωνικός, λαϊκός» εάν λειτουργεί σε επιχειρηματική βάση. Απαντώντας ο εισηγητής του ΣΥΝ, Αθ. Λεβέντης, σημείωσε πως «θέλουμε δωρεάν ισότιμες υψηλού επιπέδου σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας σε όλα τα επίπεδα», κάνοντας λόγο για «συμπληρωματικό ρόλο του ιδιωτικού τομέα», με τη διευκρίνιση ότι αφορά τους «γιατρούς της γειτονιάς». Για να παρατηρήσει η Β. Νικολαΐδου σχετικά με το κείμενο της Επερώτησης: «Από τη στιγμή που επικαλείται κανείς συνέχεια τη χρηματοδότηση από το ΑΕΠ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, εννοούνται και οι ιδιωτικές δαπάνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ