Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αιματηρή επίθεση με «άρωμα» προβοκάτσιας

ΑΓΚΥΡΑ.--

Ισχυρή έκρηξη στο προάστιο Ούλους της τουρκικής πρωτεύουσας κόστισε τουλάχιστον 5 ανθρώπινες ζωές και 60 τραυματισμούς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονταν από τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ. Η έκρηξη, σε ένα τουριστικό σημείο της Αγκυρας, όπου βρίσκεται αγορά, οφείλεται -- κατά την τουρκική αστυνομία -- σε πλαστικά εκρηκτικά τα οποία είχαν αφεθεί σε στάση λεωφορείου. Νωρίτερα, δημοσιογράφος του CNN - Turk είχε πει ότι είδε «πολλές σορούς» στο δρόμο. Εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το NTV, απεικόνιζαν τραυματιοφορείς να μεταφέρουν τραυματίες. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι, κατά τις αρχές, και ξένοι τουρίστες. Ο κυβερνήτης Κεμάλ Ονάλ δήλωνε νωρίτερα, πιθανότατα εκλαμβάνοντας την επιθυμία του για πραγματικότητα -- και όταν τα πράγματα δεν είχαν ακόμη ξεκαθαρίσει -- ότι πιθανότατα «επρόκειτο για ατύχημα».

Σύμφωνα με αυτόπτες, η έκρηξη διέλυσε τις βιτρίνες ενός εμπορικού κέντρου και κτιρίων στον περιβάλλοντα χώρο, και συντρίμμια, καθώς και έπιπλα, βρέθηκαν στο δρόμο.

Η χρήση και μόνο πλαστικών εκρηκτικών -- παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούν στο λαθρεμπόριο όπλων -- «δείχνει» ανάμειξη των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, η οποία στο παρελθόν κάθε άλλο παρά φείσθηκε μεθόδων και ενεργειών που λειτούργησαν ως προβοκάτσιες. Στο τρέχον, πολωμένο πολιτικό σκηνικό, αυτό μοιάζει πολύ πιθανό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ