Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Μάχες παντού

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Περί τους 12 «μαχητές Ταλιμπάν» - αυτό υποστήριξαν οι αρχές - κι ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν σε διάφορες επιθέσεις και μάχες στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν χτες. Αλλοι δύο Ταλιμπάν φέρονται να σκοτώθηκαν σε επίθεσή τους σε αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Πάκτια.

Κατά τα λοιπά: η Μαλαλάι Τζόγια, η οποία είχε εκλεγεί στο Κοινοβούλιο κάνοντας τολμηρές - και γενναίες - δηλώσεις εναντίον των μουτζαχεντίν, των πολέμαρχων, των βιαστών, των βασανιστών, των λαθρεμπόρων ναρκωτικών και άλλων τέτοιων... φρούτων που έχουν σήμερα πολιτικό ρόλο στη χώρα της, αποπέμφθηκε από το σώμα διότι, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, παρομοίασε τη Βουλή «με στάβλο, μόνο που ένας στάβλος είναι καλύτερος: μια αγελάδα κάνει γάλα, ένα γαϊδουράκι μπορεί να μεταφέρει κάτι».

Στη μεθόριο Πακιστάν - Αφγανιστάν, στο μεταξύ, πακιστανικά στρατεύματα υποστηριζόμενα από ελικόπτερα επιτέθηκαν σε «στρατόπεδο της αλ Κάιντα» σκοτώνοντας «τέσσερις μαχητές του εχθρού», δήλωσαν αξιωματούχοι. Η έφοδος έγινε στο Βόρειο Ουαζιριστάν. Στην Ουάσιγκτον, αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπους χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ενεργή» την κυβέρνηση του στρατηγού Μουσάραφ στην προσπάθεια «εξόντωσης των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ