Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Εκδήλωση τιμής στον Τσε Γκεβάρα

Από τη χτεσινή εκδήλωση της ΟΓΕ
Από τη χτεσινή εκδήλωση της ΟΓΕ
Η μαρξιστική σκέψη του Τσε Γκεβάρα, η αφοσίωσή του στη μελέτη των κλασικών του μαρξισμού ακόμα και μέσα στη «φωτιά» της επανάστασης, αναδείχτηκε χτες σαν βασικό συστατικό της προσωπικότητας του μεγάλου επαναστάτη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΓΕ στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256), όπου μέχρι τις 10 Ιούνη θα φιλοξενείται η έκθεση Πολιτικής Αφίσας. Την εκδήλωση «άνοιξε» η Καλλιόπη Μπουντούρογλου, πρόεδρος της ΟΓΕ, κι αμέσως μετά το λόγο πήρε η Ντέλια Λουίσα Λόπες Γκαρσία, καθηγήτρια πανεπιστημίου στην Κούβα, πρόεδρος της έδρας «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα» στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, η οποία χαρακτήρισε ως μέγιστη συνεισφορά του Τσε, στο θέμα της επαναστατικής κατάληψης της εξουσίας από τη μια και την ταυτόχρονη προσπάθεια διαμόρφωσης του νέου σοσιαλιστικού ανθρώπου. Ολη η σκέψη του Τσε - υπογράμμισε - στρέφεται γύρω από αυτόν τον άξονα. Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην επαναστατική διαδικασία σύμφωνα με τον Τσε Γκεβάρα και πολλές άλλες ακόμα τόσο για τη ζωή του, όσο και για τη δράση του και τη σκέψη του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ακόμα η Αννα Ρόσα Ρόχας, μορφωτική ακόλουθος της πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα.

Αύριο στο Πάντειο

Εκδήλωση με θέμα «Η πολιτική σκέψη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα» πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Αίθουσα Τελετών). Θα μιλήσουν η Ντέλια Λουίσα Λόπες Γκαρσία, πρόεδρος της έδρας «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα» του Πανεπιστημίου της Αβάνας, ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Στάμος Παπαστάμος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρέσβης της Κούβας Ερμες Ερέρα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Πάντειο, την Οργάνωση για την Αλληλεγγύη των Λαών της Ασίας, Αφρικής, Λατινικής Αμερικής (OSPAAAL), το Πανεπιστήμιο της Αβάνας και τη «New Star», με αφορμή την έκθεση πολιτικής αφίσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ