Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σε ύψιστο συναγερμό

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PCV) «βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και επαναστατική ετοιμότητα», θα δηλώσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ΓΓ του PCV, Οσκαρ Φιγκέρα, για να προσθέσει ότι τα μέλη και τα στελέχη του PCV με την πιο συνεπή και αποφασιστική επαναστατική τους δράση θα βρεθούν ανά πάσα στιγμή στο πλευρό του λαού, της εργατικής τάξης και της κυβέρνησης, ώστε να αποτραπεί το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα και η επίθεση εκ μέρους των ΗΠΑ και της εγχώριας ολιγαρχίας.

Οι δηλώσεις του Οσκαρ Φιγκέρα γίνονται σε μία κρίσιμη στιγμή καθώς απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι την 27η Μάη, ημερομηνία που λήγει και επισήμως η άδεια λειτουργίας του σταθμού RCTV, εξαιτίας της άμεσης ανάμειξής του στο 47ωρο πραξικόπημα του 2002. Μετά από 35 χρόνια τη συχνότητα θα καταλάβει η TEVES, ένας διαφορετικός τύπος τηλεοπτικού καναλιού, που ανήκει σε κοινωνικές οργανώσεις και φορείς. Η λήξη της άδειας συνδυάζεται από την αντίδραση, ντόπια και ξένη, με σχέδια που διαρρέουν για την αποσταθεροποίηση της χώρας και το χτύπημα της κυβέρνησης Τσάβες (που χαρακτηρίζεται ολοκληρωτική) με τις γνωστές «διαδηλώσεις» που θα εξελιχθούν βίαια, ενώ περιλαμβάνουν ακόμα και δολοφονίες ή και διείσδυση παραστρατιωτικών από την Κολομβία...

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Ραούλ Μπαντουέλ, μιλώντας σε ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών στο Μαρακάι, ανακοίνωσε ότι όλη η χώρα βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό εξαιτίας του σχεδιαζόμενου πραξικοπήματος ανατροπής ανάλογου με αυτό του 2002. Ο Μπαντουέλ κατέληξε ότι παρά το γεγονός πως διάφορες υπονομευτικές ενέργειες σε διάφορες περιοχές έχουν ήδη αποκαλυφθεί και εξουδετερωθεί, ο κίνδυνος παραμένει και ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ