Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΥΑΘ
Ομολογεί ότι είναι ιδιωτικό τσιφλίκι

Από τον αποκλεισμό της ΕΥΑΘ, στον οποίο προχώρησαν προχτές οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Motion Team

Από τον αποκλεισμό της ΕΥΑΘ, στον οποίο προχώρησαν προχτές οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Τα «αγαθά» της ιδιωτικοποίησης, που με κάθε ευκαιρία διαφημίζον οι εκάστοτε κυβερνώντες, φαίνονται ανάγλυφα στην περίπτωση της Εταιρείας Υδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, όπως κατήγγειλε χτες με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης. Η ιδιωτικοποιημένη πλέον ΕΥΑΘ αντί να προβαίνει στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παραχωρεί τομείς λειτουργίας της σε εργολάβους.

Απαντώντας ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γ. Καλαντζής, είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης στην ΕΥΑΘ, αφού η εταιρεία αυτή βρίσκεται εδώ και χρόνια στο χρηματιστήριο λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Για τις προσλήψεις ισχυρίστηκε ότι μέσω ΑΣΕΠ θα καλυφθούν 18 θέσεις ενώ υπερασπιζόμενος την παράδοση τομέων στους ιδιώτες είπε ότι αυτό γίνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να παραδίδεται σε κανέναν ιδιώτη, τόνισε στην παρέμβασή του ο Α. Τζέκης, καταγγέλλοντας ότι εκπρόσωποι συγκεκριμένης γαλλικής πολυεθνικής βρέθηκαν πρόσφατα στην έδρα της εταιρείας με πρόθεση την εξαγορά μεγάλου πακέτου μετοχών. Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, είπε, έφερε και τις αντιδραστικές συμπεριφορές της διοίκησης προς τους εργαζόμενους. Δεν μπορεί, κατέληξε, η εταιρεία να είναι τσιφλίκι του κάθε ιδιώτη, τονίζοντας ότι η μόνη λύση είναι η δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ