Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΕΕ - ΔΕΑΕ - ΗΠΑ
Μία από τα ίδια

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ.-

Χωρίς κάποιο συγκεκριμένο βήμα προόδου φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε και η χθεσινή συνάντηση του επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν και αρμόδιου διαπραγματευτή για το πυρηνικό του πρόγραμμα, Αλί Λαριτζάνι, με τον εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας της ΕΕ, Χαβιέ Σολάνα. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στη Μαδρίτη και αρκέστηκαν, μετά το πέρας της συζήτησής τους, να μιλήσουν για «εποικοδομητική επαφή».

Νωρίτερα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών είχε, πάλι, ασκήσει πιέσεις στην Τεχεράνη, προειδοποιώντας την ότι «πρέπει να αλλάξει άμεσα τακτική και να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου γιατί η διεθνής κοινότητα είναι αποφασισμένη και ενωμένη στο συγκεκριμένο θέμα». Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει και την επόμενη Σύνοδο της G8.

Παρέμβαση, όμως, έκανε, χθες, και ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ). Ο Μουχάμαντ αλ Μπάρανταϊ χαρακτήρισε «επικίνδυνους τρελούς» όσους υποστηρίζουν μια στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, γιατί «φαίνεται ότι δεν έμαθαν τίποτε από την τραγική κατάσταση στο Ιράκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ