Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
«Αντιτρομοκρατική» διάσκεψη

ΒΙΕΝΝΗ.--

Μια «περίεργη» - κατά τα άλλα - διάσκεψη πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών από χτες και ολοκληρώνεται σήμερα στη Βιέννη, όπου κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών και στελέχη επιχειρήσεων θα εξετάσουν πώς θα μπορέσουν να συνεργαστούν για να «καταπολεμήσουν την τρομοκρατία». Η συγκεκριμένη διάσκεψη χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και θεωρείται ως μια συνέχιση προηγούμενης δράσης του ΟΑΣΕ να αναπτύξει συνεταιρισμούς δημόσιου - ιδιωτικού τομέα για προγράμματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη διάσκεψη παίρνουν μέρος, μεταξύ άλλων, και ο Φρανκ Ουρμπάνκικ, συντονιστής για θέματα αντιτρομοκρατίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Ανατόλι Σαφόνοφ, ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου υπεύθυνος για την αντιτρομοκρατική συνεργασία, καθώς και ο Ζαν Μάρες, σύνδεσμος των επιχειρήσεων με το γραφείο του ιδιωτικού τομέα του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΕ, οι συμμετέχοντες αναμένεται να προσδιορίσουν τα κενά στη συνεργασία τους, τις πιθανές βελτιώσεις και καλύτερες ενέργειες που μπορούν να πράξουν. Επίσης θα συζητηθούν θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, ζητήματα που αφορούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την προστασία σημαντικών υποδομών, ενέργειες ενάντια στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και αντιμετώπιση παραγόντων που εκμεταλλεύονται οι τρομοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ