Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Απορρίπτει το ΚΚΡΟ τη συγχώνευσή του στη «Δίκαιη Ρωσία»

Στις 28 Μάη ο Πρόεδρος του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία», Σεργκέι Μιρόνοφ, που είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (της Ανω ρωσικής Βουλής) απεύθυνε «έκκληση» για συγκρότηση μιας «πλατιάς ένωσης» των «αριστερών δυνάμεων» της Ρωσίας. Την έκκληση αυτή την απεύθυνε ο Σ. Μιρόνοφ στα πλαίσια του έκτακτου συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Ενιαίου Κόμματος της Ρωσίας (ΣΕΚΡ), του κόμματος που ίδρυσε ο Μ. Γκορμπατσόφ και το οποίο έλαβε την απόφαση να ενσωματωθεί στο κόμμα της «Δίκαιης Ρωσίας». Ο Μιρόνοφ κάνει λόγο για την «ενότητα των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ του σοσιαλισμού», για «ένωση όλων των αριστερών κομμάτων», εκφράζοντας την ετοιμότητά του «για ένωση και με το ΚΚΡΟ» και μάλιστα κάλεσε τα μέλη του ΚΚΡΟ να ενταχθούν στο κόμμα του, χωρίς να περιμένουν την απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΡΟ, που κρατά μια «μη εποικοδομητική στάση», σύμφωνα με τα λόγια του.

Απαντώντας σε αυτήν την «έκκληση» ο Ιβάν Μέλνικοφ, Α' αντιπρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) απέρριψε κάθε ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του ΚΚΡΟ στη «Δίκαιη Ρωσία» και πρόσθεσε: «Η ένταξη στο κόμμα της "Δίκαιης Ρωσίας" σημαίνει συμφωνία με όσα υποστήριξε με την ψήφο του ο Σ. Μιρόνοφ, όπως ήταν η κατάργηση των συνταξιουχικών δικαιωμάτων, ο νέος αντιλαϊκός "Κώδικας" των δημοτικών υπηρεσιών, το ξεπούλημα των υδάτινων πόρων και της γης. Τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν στο ΚΚΡΟ, ούτε καν μεταξύ των οπαδών μας».

Από τη μεριά του, ο Ι. Μέλνικοφ κατήγγειλε πως η «Δίκαιη Ρωσία», που φτιάχτηκε κατά παραγγελία του Κρεμλίνου, αξιοποιεί τα λαϊκά προβλήματα και κάνει χρήση της λέξης «σοσιαλισμός» με μοναδικό στόχο να κερδίσει βουλευτικές έδρες στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ