Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Ψάχνουν εθνικά σύμβολα...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Διαγωνισμό για τον καθορισμό σημαίας και άλλων «εθνικών συμβόλων» αναμενόταν να προκηρύξουν χτες οι αρχές των Κοσσοβάρων Αλβανών, προεξοφλώντας ενδεχομένως σαν «σίγουρη» τη... (δύσκολη) ψήφιση του σχεδίου Αχτισαάρι από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο διαγωνισμός, που θα έχει διάρκεια δύο βδομάδων, προκηρύσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου Αχτισαάρι που προωθεί την «ανεξαρτησία» του προτεκτοράτου και «εθνικά σύμβολα» που θα αντανακλούν τον «πολυεθνοτικό χαρακτήρα» του Κοσσυφοπεδίου...

Το ίδιο 24ωρο, Κοσσοβάροι Αλβανοί αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε σπίτια πρώην και νυν στελεχών της κοσσοβάρικης τράπεζας «Μπίζνες Μπανκ» που θεωρούνται ύποπτα για την κατάχρηση κεφαλαίων αξίας 10 εκατ. ευρώ και για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Συνέλαβαν τελικώς οκτώ, τους οποίους και υποβάλλουν από χτες σε ανάκριση.

Στο μεταξύ, ο Σέρβος Πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς ανακοίνωσε τη συγκρότηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα έχει ως στόχο το συντονισμό του έργου αστυνομίας και των στρατιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας. Βασική αποστολή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας θεωρείται η («διατεταγμένη» από Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες) σύλληψη υπόπτων που κατηγορούνται από το Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου, όπως ο Σερβοβόσνιος ε.α. στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ