Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ
«Νέα εποχή» στο ξεπούλημα

Πανηγυρικές διαστάσεις έδωσε χτες το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στην τοποθέτηση του Χ. Κοκκώση στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ (ΕΤΑ). Η υπουργός Φ. Πάλλη - Πετραλιά συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας και στη συνέχεια, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, τόνισε ότι «έχει μπει ένα πολύ σφικτό χρονοδιάγραμμα, από το οποίο δεν πρόκειται να αποκλίνουμε, και σε αυτό είμαι απόλυτη και κατηγορηματική». Πρόκειται για την «αξιοποίηση» - όπως ονομάζει και αυτή η κυβέρνηση το χάρισμα της δημόσιας τουριστικής περιουσίας στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο - του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑ ΑΕ. Η υπουργός μίλησε ακόμη και για μια «νέα εποχή».

Αμεσα θα προκηρυχτούν οι διαγωνισμοί για τα Ξενία Βυτίνας και Σκιάθου, στη συνέχεια ακολουθεί αυτός για το Ξενία της Καλαμπάκας. Μόλις δώσει το «πράσινο φως» η διυπουργική αποκρατικοποιήσεων θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για το Καζίνο Κέρκυρας και μετά την κατάληξη του χωροταξικού για τον τουρισμό, θα «αξιοποιηθούν» τα «φιλέτα» στην Ανάβυσσο και τη Ρόδο. Η υπουργός μίλησε για «διαφάνεια» και «σεβασμό στον πολίτη» ασκώντας ανάλογη πολιτική με αυτή του ΠΑΣΟΚ, που ξεπούλησε ξενοδοχεία και παραλίες.

Η ΕΤΑ ορίστηκε επίσης τελικός δικαιούχος του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» μέσω του οποίου θα έχει τη δυνατότητα επιλογής χρηματοδότησης επενδύσεων με συνέπεια να διευρυνθεί η δυνατότητά της να ελέγχει τη ροή των σχετικών πόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ