Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Προεκλογική παράταση...

Δήθεν κοινωνική ευαισθησία διεκδικεί προεκλογικά η κυβέρνηση, δίνοντας παράταση ζωής περίπου ενός χρόνου στις δομές κοινωνικής πρόνοιας των δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, κλπ.). Με εγκύκλιο που υπέγραψε χθες το υπουργείο Εσωτερικών, εφαρμόζοντας σχετικές υπουργικές αποφάσεις του προηγούμενου μήνα, οι δαπάνες λειτουργίας των παραπάνω δομών και μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτές καλύπτονται από εθνικούς πόρους, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2008.

Μια ενέργεια που έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα, αφού τις δομές αυτές στελεχώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αλλωστε, η λειτουργία των δομών έχει περιορισμένο χαρακτήρα και δεν καλύπτει το σύνολο των σοβαρών αναγκών του πληθυσμού που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Αποτέλεσμα των πολιτικών που άσκησαν και ασκούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μετά το τέλος της παράτασης οι δήμοι θα κληθούν να εφαρμόσουν την πολιτική κατεύθυνση να λειτουργήσουν τις δομές κοινωνικής πρόνοιας με δικούς τους πόρους και ουσιαστικά μετακυλίοντας το κόστος στους δημότες - εργαζόμενους. Επίσης, στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση που θα λάβουν οι δήμοι αφορά αποκλειστικά τις δομές που ήδη λειτουργούν και «όχι τη λειτουργία νέων ή την επέκταση υφισταμένων».

Σημειώνεται ότι το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του τον Απρίλη του 2007 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» - που είναι μέρος αυτών των δομών - ξεκαθάριζε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει μια κοινωνική πολιτική με υπηρεσίες κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας στο σπίτι, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ηλικιωμένων, των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, με ευθύνη του κράτους. Και καλούσε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να παλέψουν για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ