Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΒΟΛΟΥ - ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ
Πολιτικές οι ευθύνες της δολοφονικής επίθεσης

Φοιτητής του Τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτός που τραυμάτισε τον φοιτητή Στάθη Γώγο, μέλος του Γραφείου του ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ, κατά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών της ΠΚΣ και της ΚΝΕ, που πραγματοποίησαν μπράβοι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια της φοιτητικής Γενικής Συνέλευσης στο αμφιθέατρο της Σχολής.

Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι ο εν λόγω φοιτητής αποδέχτηκε την ενοχή του - άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι, στη συνέχεια, ανακάλεσε - και παράδωσε το φονικό όπλο, ένα μεταλλικό στυλό, με το οποίο κάρφωσε τον Στάθη Γώγο. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά δε συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου.

Βεβαίως, το ζήτημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί στην αστυνομική του διάσταση και τις ευθύνες του οιουδήποτε δράστη. Είναι κατ' εξοχήν πολιτικό πρόβλημα και πρέπει ν' αναζητηθούν και να καταλογιστούν και οι πολιτικές ευθύνες.

Ιδιαίτερες ευθύνες επωμίζονται η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρατεύουν «μπράβους» στις φοιτητικές και τις σπουδαστικές συνελεύσεις.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φοιτητή - στελέχους της ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι αυτή έγινε σε μια περίοδο που οι φοιτητές έδωσαν μαζικό και δυναμικό αγώνα ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούν στην εκπαίδευση ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ