Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Βδομάδα πλούσια σε εκδηλώσεις

Σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας συνεχίζει το ταξίδι του το 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» απευθύνοντας στη νεολαία το κάλεσμα «Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους. Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει».

Για σήμερα Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

-- Πολυτεχνείο Αθήνας (διήμερες εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται την Πέμπτη) θεατράκι Πολυτεχνειούπολης, 7 μ.μ., συζήτηση με τους δημοσιογράφους Θ. Καλαμούκη και Κ. Αρβανίτη. Από το πρωί θα λειτουργούν εκθέσεις και θα γίνονται τουρνουά σκάκι και συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων.

-- Νομική Αθήνας, αίθουσα 5, 1 μ.μ., εκδήλωση με θέμα: «Δημοκρατικά δικαιώματα και μετανάστες», και 5 μ.μ. προβολή της ταινίας «ΜΙΣΟΣ».

-- ΤΕΙ Πάτρας, μεγάλο αμφιθέατρο, 12 το μεσημέρι, παρουσίαση του βιβλίου «Ο αντικομμουνισμός στο χτες και στο σήμερα». Ομιλητής Δ. Τζαβάρας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

-- ΤΕΙ Χαλκίδας, αίθουσα ψυχαγωγίας της Εστίας, 12 το μεσημέρι, με θέμα: «Αλήθειες και ψέματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα και την προοπτική των σπουδαστών. Τι συναντάμε την πρώτη μέρα στη δουλιά. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Ομιλητές: Θωμάς Κακαβάς, μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών και Βαγγέλης Ξένος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- ΤΕΙ Καλαμάτας, 2 μ.μ., με θέμα: «Γιατί ΚΚΕ στις εκλογές». Ομιλητές: Αντώνης Κατσάς, δικηγόρος και Αιμίλιος Πετρόπουλος, μέλος του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

-- ΤΕΙ Σερρών (δεύτερη μέρα εκδηλώσεων), 7 μ.μ., με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία». Ομιλητές: Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Σιάρκος Θόδωρος, μέλος του ΚΚΕ και καθηγητής στο ΤΕΙ Σερρών, Ποιμενίδης Γιώργος, μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Θα γίνουν επίσης, συναυλίες τοπικών συγκροτημάτων και τουρνουά σκάκι.

Από την Παρασκευή στο ΤΕΙ Αθήνας

Ενα τριήμερο πλούσιο σε καλλιτεχνικό πρόγραμμα διοργανώνει η Οργάνωση ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Αθήνας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Την Παρασκευή 15/6: Συζήτηση με θέμα «Η συνέχεια και προοπτική του σπουδαστικού κινήματος στο φόντο των μεγάλων αγώνων της χρονιάς! Η θέση του ΚΚΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση των λαϊκών αναγκών». Συναυλίες από το Λάκη Παπαδόπουλο, τους «Μέγας» και τους «Εκτελούνται Εργα», σάτιρα για την Παιδεία, έκθεση πολιτικής αφίσας και σκίτσου, προβολή των ταινιών «ο Λαβύρινθος του Πάνα» και «Η γλώσσα της πεταλούδας».

Το Σάββατο 16/6, συναυλίες των «Ανεύθυνη Εταιρεία», Μίλτου Πασχαλίδη, λαϊκό ρεμπέτικο ξεφάντωμα, προβολή των ταινιών «Ο άνεμος χορεύει στο κριθάρι» και «Green Street Hooligans».

Την Κυριακή 17/6 Συνάντηση νέων δημιουργών, Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο, Ερασιτεχνικά συγκροτήματα, προβολή των ταινιών «Καληνύχτα και καλή τύχη» και «Ενοχος χωρίς αποδείξεις»

Οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούν οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιούνη, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 15/6 το πρόγραμμα ξεκινά με παρουσίαση του βιβλίου «Με βάρκα το ταξίδι» και περιλαμβάνει συζήτηση για τις εξελίξεις στην έρευνα κι οι θέσεις του ΚΚΕ, συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα, ομιλία εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ και συναυλία με τους Blues Wire.

Το Σάββατο 16/6 παρουσίαση του βιβλίου «Η γυναίκα φωλιά», προβολή της ταινίας «Viva Cuba», ομιλία για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, συναυλίες με ερασιτεχνικά συγκροτήματα και Κουβανέζικο Πάρτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ