Κυριακή 1 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΓΚΑΛΑΞΙ»
Κάηκε σε όλο το σώμα από δραστικό οξύ

Εμφανή τα σημάδια από τα εγκαύματα στο σώμα της καμαριέρας που τραυματίστηκε στο «Γκάλαξι»
Εμφανή τα σημάδια από τα εγκαύματα στο σώμα της καμαριέρας που τραυματίστηκε στο «Γκάλαξι»
«Λιποθύμησα δύο φορές. Φώναζα συνεχώς βοήθεια, καιγόμουν». Αυτές ήταν οι πρώτες φράσεις που βγήκαν από το στόμα της καμαριέρας Σταυρούλας Μπάσια, η οποία πριν από μια βδομάδα κάηκε από ιδιαίτερα επικίνδυνο χημικό, όταν και χωρίς να είναι στα καθήκοντά της, προσπάθησε να ξεβουλώσει το νεροχύτη του μπαρ στο ξενοδοχείο «Γκάλαξι», όπου εργάζεται.

Η εργαζόμενη νοσηλεύτηκε στον «Ευαγγελισμό» με εγκαύματα στο πρόσωπο, στο λαιμό στο στήθος, στην κοιλιά, στο χέρι και στα πόδια. Σοκαρισμένη από το ατύχημα και με τον πόνο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, μας περιέγραψε τις συνθήκες του ατυχήματος. Πριν μια βδομάδα, ημέρα Σάββατο, το πρωί κλήθηκε να ξεβουλώσει το νεροχύτη του μπαρ στο ξενοδοχείο. Οπως είπε, ήταν τέτοια η μυρωδιά του χημικού και στην προσπάθειά της να βουλώσει τη μύτη της με μια χαρτοπετσέτα έπεσε το χημικό από το χέρι της και πετάχτηκε πάνω της. Η ρόμπα της κάηκε αμέσως. «Δε σκέφτηκα κανέναν ούτε διευθυντές, ούτε τίποτα, είπε. Εβγαλα αμέσως της ρόμπα και έμεινα με τα εσώρουχα. Δεν ήξερα τι να κάνω και έριχνα πάνω μου συνεχώς νερό για να ηρεμήσω».

Μάλιστα, όπως δήλωσαν άλλοι συνάδελφοί της στην ίδια, τα σημεία όπου έπεσε το χημικό (πάτωμα, νεροχύτη, κ.λπ.) μαύρισαν, σαν να κάηκαν! Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που η εργαζόμενη καλείται να καθαρίσει, αφού αποτελεί «πάγιο καθήκον» η καθαριότητα, πέρα από τα καθήκοντα της καμαριέρας.

Οπως τονίζουν και τα ταξικά σωματεία του κλάδου, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της εργαζόμενης, η άρνηση των ξενοδόχων να προχωρήσει η σύνθεση προσωπικού στα ξενοδοχεία και τις επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις, έχει σαν αποτέλεσμα την πολυαπασχόληση, την εντατικοποίηση της δουλιάς, λόγω έλλειψης προσωπικού, που σε συνδυασμό με την παντελή ανυπαρξία μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια, στοιχίζει καθημερινά την υγεία και πολύ συχνά τη ζωή των εργαζομένων αλλά και των πελατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ