Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Νέο ναυτεργατικό ατύχημα έγινε το Σάββατο το απόγευμα αυτή τη φορά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 6» του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Ενας αλλοδαπός ναυτεργάτης τραυματίστηκε από τον δεξί κάβο που έσπασε κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του καραβιού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», αντιδρώντας στις δραματικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Οπως κατήγγειλαν, κενές παραμένουν πάνω από 600 οργανικές θέσεις εργαζομένων.

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ»: Λαχτάρισαν χτες το μεσημέρι οι 23 επιβάτες και οι δύο ναυτεργάτες πλήρωμα, όταν το μικρό επιβατηγό πλοίο «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» έπιασε φωτιά εν πλω. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο και ενώ το πλοίο ταξίδευε στη θαλάσσια περιοχή Ακρα Καλή Καλύμνου, εκτελώντας το δρομολόγιό του από Κω για Ψέριμο και Κάλυμνο. Αμεσα έσπευσαν παραπλέοντα πλοία όπου και παρέλαβαν σώους τους επιβάτες. Η φωτιά κατασβήστηκε τελικά από τους δύο ναυτεργάτες που παρέμειναν στο πλοίο. Ατύχημα με επιβατηγό πλοίο καταγράφηκε και προχτές Κυριακή όταν το τουριστικό «ΧΑΡΤ ΜΠΡΕΪΚΕΡ» με 10 επιβάτες προσάραξε στα ρηχά στη θαλάσσια περιοχή Τούρλος στο βορειοανατολικό άκρο της Αίγινας. Ολοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας του νησιού.

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ: Τις θετικές διεργασίες ανάμεσα στους εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, αλλά και τον προβληματισμό τους για την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, δείχνει το αποτέλεσμα των εκλογών για τους αντιπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι ταξικές δυνάμεις της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας (ΔΕ) αύξησαν ψήφους και ποσοστά. Στους 740 ψηφίσαντες η ΔΕ πήρε 95 ψήφους και ποσοστό 13,27%, από 58 ψήφους και ποσοστό 10,2% που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές, όπου οι ψηφίσαντες ήταν 607. Η ΠΑΣΚΕ πήρε 375 ψήφους και ποσοστό 52,37% από 284 ψήφους και 49,5% και η ΔΑΚΕ πήρε 225 ψήφους και ποσοστό 31,42% από 231 και ποσοστό 40,3% στις προηγούμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ