Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Υπό έλεγχο τέθηκαν χτες τέσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν προχτές στην Καταλωνία μετατρέποντας σε στάχτη περισσότερα από 6.000 στρέμματα και αναγκάζοντας περίπου 3.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν πέντε κατοικημένες ζώνες και δύο κάμπινγκ.

ΑΒΑΝΑ.-- Ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Κούβας, Χουάν Βέλα Βάλντες, δήλωσε χτες ότι η χώρα του επιδιώκει να έχει ένα εκατομμύριο φοιτητές πανεπιστημίου το 2009, αριθμός που αναλογεί σε έναν φοιτητή για κάθε 11 κατοίκους του νησιού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γκράνμα».

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Αρχίζει η δίκη του Κριστιάν φον Βέρμιχ, ρωμαιοκαθολικού ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για την άμεση ανάμειξή του σε 7 δολοφονίες και 41 περιπτώσεις «εξαφανισμένων» και βασανιστήριων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας 1976-1983.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πέντε Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν χτες και 11 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας σε φυλάκιο ελέγχου στη Σπιν Μπολντάκ, του Αφγανιστάν. Ο δράστης ήταν μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό και ανατινάχτηκε κατά την ώρα αναμονής του γεύματος. Στο μεταξύ αφέθηκε ελεύθερος ο Γερμανός που είχε απαχθεί την περασμένη βδομάδα στο Νοτιοδυτικό Αφγανιστάν.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Επέστρεψε, τελικά, η σύζυγος του Προέδρου Σαρκοζί, Σεσίλια, πιστωτική κάρτα που της χορηγήθηκε μόλις έγινε Πρώτη Κυρία, και με την οποία αντλούσε χρήματα κατευθείαν από το Ταμείο του Κράτους. Αν και επέμεινε ότι η κάρτα αφορούσε μόνο την κάλυψη εξόδων που προκύπτουν από τα νέα καθήκοντά της, πολιτικοί αντίπαλοι και δημοσιογράφοι ανέφεραν αναλήψεις για προσωπικές αγορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ