Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Ανάβει η μία φωτιά μετά την άλλη

Ανεξέλεγκτη η πύρινη λαίλαπα στη Μεσσηνία. Στάχτη έγιναν 5.000 στρέμματα δάσους στη Βοιωτία. Υπό έλεγχο οι αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα και Πήλιο

Αναζωπυρώθηκε προχτές μία εστία φωτιάς στην Πάρνηθα (φωτ.), αλλά τέθηκε υπό έλεγχο

Eurokinissi

Αναζωπυρώθηκε προχτές μία εστία φωτιάς στην Πάρνηθα (φωτ.), αλλά τέθηκε υπό έλεγχο
Ανεξέλεγκτη καίει ό,τι βρίσκει μπροστά της η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το πρωί στην περιοχή Κόκλα του Δήμου Δορίου Μεσσηνίας. Οι φλόγες εμφανίστηκαν σε χορτολιβαδική έκταση και γρήγορα - λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή - εξαπλώθηκε. Η κατάσβεση, μέχρι τη δύση του ηλίου, στηρίχτηκε σε δύο αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα και έξι ψεκαστικά αεροσκάφη τύπου «Πεζετέλ», ενώ οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούσαν να μην την αφήσουν να επεκταθεί περισσότερο. Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Πυροσβεστικής, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο. Αντίστοιχες εφησυχαστικές εκτιμήσεις γίνονταν από την Πυροσβεστική, μία μέρα πριν την καταστροφή στην Πάρνηθα, για το μέτωπο των Δερβενοχωρίων.

Υπό μερικό έλεγχο παρέμεναν από προχτές το βράδυ οι δύο εστίες πυρκαγιάς που έκαιγαν περιμετρικά από τις καμένες εκτάσεις στην Πάρνηθα. Οι εστίες αναζωπυρώθηκαν προχτές το πρωί στη δύσβατη περιοχή Μόλα και το έργο της κατάσβεσης είχαν αναλάβει - κυρίως - τα εναέρια μέσα.

Ιδιο σκηνικό και στα χωριά Δομέραινα και Πρόδρομο Βοιωτίας όπου πυρκαγιά έκαιγε από προχτές το βράδυ δασική έκταση, απειλώντας μάλιστα προς στιγμή σπίτια και των δύο περιοχών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έχει κάψει περίπου 5.000 στρέμματα δάσους. Επίσης, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι στο Κιάτο Κορινθίας, καθώς και η πυρκαγιά που καίει εδώ και αρκετές μέρες σε δύσβατη δασική περιοχή στο Νεοχώρι Πηλίου.

Παράλληλα, μετά από κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αντιμετωπίστηκε γρήγορα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, με τέσσερις ταυτόχρονες εστίες, σε δασική περιοχή στο Λιβάδι Κέρκυρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 24 ώρες - μέχρι αργά χτες το βράδυ - είχαν ξεσπάσει 95 πυρκαγιές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων, με πιο επικίνδυνες περιοχές να χαρακτηρίζονται η Σάμος, τα Δωδεκάνησα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.

  • Υπό μερικό έλεγχο βρισκόταν μέχρι και αργά χτες το βράδυ πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα κοντά στη λίμνη Υλίκη. Οι καπνοί από τη φωτιά που έκαιγε χόρτα και σκουπίδια κάλυψαν μέρος του ουρανού της Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ